Logo
  • Nieuws
  • 10 juli 2014
  • Willem Dercksen

Europese subsidie voor vitaliteitsprojecten

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) reserveert 22 miljoen euro voor subsidie aan projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds). De staatssecretaris hoopt dat met name het midden- en kleinbedrijf hier haar voordeel mee doet.

Beeld Europese subsidie voor vitaliteitsprojecten

Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking treffen steeds meer bedrijven maatregelen om medewerkers langer en fit aan het werk te houden. Met de nieuwe ESF-regeling kunnen bedrijven 50 procent subsidie ontvangen voor kleinschalige projecten van maximaal € 20.000.

 

Projecten

Projecten kunnen betrekking hebben op maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te verbeteren. Hiertoe behoren ook initiatieven om de interne en externe mobiliteit te bevorderen, zodat werknemers aantrekkelijk kunnen blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt, evenals onderzoeken om medewerkers actief te betrekken bij de verbetering van de organisatie van het werk.

Het ministerie van SZW startte het programma Duurzame Inzetbaarheid, waarmee het werknemers en werkgevers wil stimuleren en ondersteunen bij het langer en gezond houden van personeel, in 2012.

Praktisch HR-projectmanagement
HR-afdelingen hebben steeds vaker te maken met projecten naast het dagelijkse werk. Het vraagt om een andere manier van denken en een planmatige en praktische manier van werken. Dit seminar biedt u concrete handvatten voor het effectief managen van en deelnemen aan projecten. Meer informatie

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.