Logo
  • Nieuws
  • 5 januari 2016
  • Bron: Ministerie SZW

Een dag in de week op het werk je hobby uitoefenen

Directeur Hilbrand Pierik van Warnier Precisiemetaal in Joure wil goed geschoold en innovatief personeel en geeft daarom zijn werknemer, Sietse Schat, de ruimte om zich één dag in de week te storten op zijn hobby, die dicht bij zijn werkzaamheden bij Warnier ligt.
 Daarvoor mag hij buiten zijn werktijden om ook gebruik maken
 van de werkplaats van Warnier om zijn eigen materialen te produceren.

Beeld Een dag in de week op het werk je hobby uitoefenen

Schat doet aan dragracing en assisteert een team dat deelneemt aan het wereldkampioenschap door zonne-energie aangedreven boten. De kennis die hij opdoet door te werken aan zijn hobby kan hij weer gebruiken op de werkvloer, zo worden ook zijn collega’s daar beter van aldus Pierik. Het experiment is daardoor zeker geslaagd, zowel werknemer als werkgever profiteren van de constructie. "Waar het uiteindelijk om draait is dat mensen zich thuis voelen om hier te werken. Daardoor krijg je hele loyale en toegewijde werknemers die initiatieven nemen, innovatief zijn en vooruit willen."

Pierik vertelt hier meer over in een korte film op de Facebook-pagina van de campagne Hoe Werkt Nederland? Wat kan een bedrijf nog meer doen om ontwikkeling te stimuleren op zo’n manier dat zowel het bedrijf als de werknemers ervan profiteren? Iedereen is uitgenodigd mee te denken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.