Logo
  • Nieuws
  • 31 juli 2019
  • Bron: Visma | Raet

Driekwart van de medewerkers verwacht dat werkgever investeert in zijn gezondheid

Driekwart van de medewerkers (76%) vindt het belangrijk dat de werkgever tijd en geld aan zijn gezondheid besteedt. Een kwart van hen (26%) vindt dit zelfs zeer belangrijk. Ondanks dat medewerkers willen dat de werkgever betaalt, weet ruim een op de vijf (21%) niet of er een beleid is ter bevordering van de gezondheid en vitaliteit binnen de organisatie. Dit terwijl er in 70 procent van de gevallen wel een vitaliteitsbeleid is. 

Beeld Driekwart van de medewerkers verwacht dat werkgever investeert in zijn gezondheid

Bestuurders van bedrijven zijn blij dat medewerkers verwachten dat werkgevers in ze investeren, want ruim de helft van hen (57%) vindt dat een gezonde levensstijl deels hun verantwoordelijkheid is.

Opvallend is dat medewerkers deze verantwoordelijkheid minder zien, maar willen wel dat de werkgever er geld aan uitgeeft. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet.

Vitale organisatie van belang

Een vitaliteitsbeleid binnen de organisatie is iets wat bestuurders erg belangrijk vinden. Volgens hen komt een dergelijk beleid namelijk ten goede van de duurzame inzetbaarheid (71%) en de tevredenheid van medewerkers (55%). Leidinggevenden zien vooral dat het bijdraagt aan de tevredenheid van medewerkers (62%), gevolgd door een lager verzuim (54%). De doelstellingen van een vitaliteitsbeleid zitten hem dus met name in het menselijke aspect en minder in het financiële. Voor bestuurders zijn bijvoorbeeld lagere kosten (18%) en het sneller op de been krijgen van zieke medewerkers, omdat deze geld kosten (12%) minder van belang.

HR-managers zien nog wel wat beren op de weg als het gaat om een vitale organisatie. Zij geven aan dat met name gebrek aan tijd (35%), gebrek aan budget (32%) en een gebrek aan draagvlak (30%) belemmeringen zijn om een goed beleid uit te voeren.

Raet is marktleider op het gebied van software voor Human Capital Management en personeelsadministratie. De HR-software van Raet, Youforce, is gebaseerd op het IT-concept Software as a Service (SaaS) en ondersteunt organisaties bij het optimaliseren van Human Capital Management als onderdeel van de organisatiestrategie.

Producttips

Ook interessant

Vitaliteit, zo maak je er werk van
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.