Logo
  • Nieuws
  • 22 maart 2021

De HR Podcast – Afl. 36 Met aandacht mentaal verzuim de baas

Nu er veel thuis wordt gewerkt , ontbreekt het sociale vangnet van directe collega’s. Dit kan leiden tot mentaal verzuim; je medewerker is er dan met z’n hoofd niet meer bij. En dat heeft mogelijk productiviteits- en rendementsverlies tot gevolg. En als het langer duurt kan de medewerker zelfs uitvallen. Maar hoe herken je nu in de praktijk mentaal verzuim bij medewerkers, zeker als ze op afstand werken? En wat kan je als HR doen om het te voorkomen?

Beeld De HR Podcast – Afl. 36 Met aandacht mentaal verzuim de baas

Om daar antwoorden op te krijgen is Wendy Hoondert te gast in aflevering 36 van de HR Podcast. Wendy is HR-adviseur bij stichting de Waarden, een groep van scholen in het basisonderwijs in de regio West-Brabant. En ze heeft de afgelopen tijd veel werk verzet om vooral mentaal verzuim aan te pakken. Want dat is binnen het onderwijs echt een topic. En met groot succes, want Wendy meldt met trots dat het verzuim nog nooit zo laag is geweest!

Wendy Hoondert spreekt ook op het online congres Mentaal verzuim van HR Academy op 22 april. Kijk voor het programma op www.verzuim.hracademy.nl

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.