Logo
  • Achtergrond
  • 13 november 2020
  • Qragt

Programma Vitaal Bedrijf gelanceerd - Qragt is partner

Op maandag 5 oktober is het het landelijke programma Vitaal Bedrijf (www.vitaalbedrijf.info) gelanceerd. Dit programma, waar Qragt partner van is, helpt ondernemers met het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer. Dat levert ondernemers en medewerkers veel op: meer productiviteit, meer werkplezier en minder verzuim.
Beeld Programma Vitaal Bedrijf gelanceerd - Qragt is partner

Vitaal Bedrijf stelt zicht tot doel de vitaliteit van werkend Nederland te stimuleren. Er ligt een samenwerking met OVAL, de branche vereniging waar Qragt lid van is. Zo kan Qragt participeren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de concrete invulling van vitaliteitsactiviteiten binnen bedrijven.

Het programma Vitaal Bedrijf is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met de ministeries van VWS en SZW. Met Vitaal Bedrijf wordt ondernemers praktische hulp geboden om te bevorderen dat hun medewerkers fysiek en mentaal fit worden c.q. blijven.

“Via de nieuwe site www.vitaalbedrijf.info kunnen mkb-bedrijven in Nederland praktisch, snel en bovendien kosteloos een vliegende start maken met het vergroten van de vitaliteit van de hele onderneming en alle mensen die er werken. Juist in deze tijd van corona en thuiswerken is dat nog eens extra belangrijk om goed op te letten en een goede balans te bewaren”, aldus Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW.

Het programma richt zich in eerste instantie op bedrijven van 10-250 werknemers en stimuleert vitaliteit op het gebied van mentale balans, bewegen, voeding, roken, alcohol & drugs. Ondernemers kunnen een quick scan doen, krijgen informatie en worden geholpen om een programma op maat samen te stellen. Meer informatie is op de website terug te vinden.

De nieuwe site biedt allerlei tools, zoals een gratis oriëntatiescan, een aantal gratis scans onder medewerkers, alle relevante informatie over vitaliteit en een netwerk aan partners die vitaliteitsactiviteiten in de organisatie kunnen uitvoeren. Qragt is een van die partners.

Staatssecretaris Blokhuis: “Een gezonde leefstijl is belangrijk en niet moeilijk. Je voelt je lichamelijk beter, zit lekkerder in je vel en je hebt meer energie voor je werk. Een gezonder Nederland bereiken we samen, ook werkgevers spelen daarbij een belangrijke rol. Vitaal Bedrijf heeft de kennis die we al hebben gebundeld en geeft tips en activiteiten aan werkgevers, zodat die er snel mee aan de slag kunnen. Investeer niet alleen thuis in een gezonde leefstijl, maar ook op het werk. Dus ik roep werkgevers op: ga het gewoon doen!”

Vitaal Bedrijf biedt kennis en activiteiten op meerdere thema’s: bewegen, mentale balans, voeding en alcohol, roken & drugs. Staatssecretaris Bas van ’t Wout: “Je mentaal en fysiek gezond voelen op je werk is enorm belangrijk. Het zorgt naast meer werkplezier vaak ook voor minder verzuim. In deze onrustige periode, waar we veel thuiswerken, is het des te belangrijker om werkgevers hulpmiddelen aan te reiken. Hulpmiddelen die de vitaliteit van de werknemers stimuleren en de gezondheid verbeteren. Vitaal Bedrijf biedt deze aan en biedt daarmee werkgevers de helpende hand, in een tijd die voor iedereen uitdagend is.”

Het programma is een initiatief van MKB-Nederland, VNO-NCW, de twee ministeries en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! De informatie op het platform en de scans die worden aangeboden zijn ontwikkeld samen met wetenschappelijke partners. Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Voedingscentrum en het Trimbos-instituut zijn als expert aan Vitaal Bedrijf verbonden en het RIVM is nauw betrokken bij de scans.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.