Logo
  • Nieuws
  • 29 augustus 2019
  • Bron: ADP

Zeven op de tien Nederlanders zijn verminderd productief op het werk

Ruim zeven op de tien (71%) Nederlandse werknemers geven aan last te hebben van barrières op het werk waardoor zij minder productief zijn. Respondenten die aangeven barrières te ervaren, noemen slecht management, inefficiënte systemen en processen het vaakst.

Beeld Zeven op de tien Nederlanders zijn verminderd productief op het werk

Dat blijkt uit het onderzoek The Workforce View van HR-dienstverlener ADP onder ruim 10.000 werknemers uit Europa, waaronder 1.400 Nederlanders.

Afleidingen uit privésfeer minder vaak aan de orde

Opvallend is dat afleidingen uit de privésfeer, zoals social media en de privételefoon, volgens de respondenten minder vaak aan de orde zijn. Daarentegen zijn storende collega’s, trage computersystemen, de hoeveelheid meetings en interne mail veel vaker een probleem.

Europese verschillen

In vergelijking met andere Europese landen hebben Nederlandse werknemers wel het minste last van belemmeringen die de productiviteit beïnvloeden op de werkvloer. Voornamelijk in Spanje, Duitsland (beide 84%) en Italië (82%) ervaren medewerkers nog vaker struikelblokken als het gaat om de productiviteit.

Oudere werknemers ervaren het minst vaak productiviteitsbelemmeringen

De leeftijd van werknemers is bepalend bij het ervaren van barrières voor de productiviteit. Van de Nederlandse respondenten die aangeven überhaupt geen belemmeringen te ervaren, is 40% 55 jaar of ouder. In de leeftijdsgroep tussen de 25 en de 34 jaar oud is dat heel anders; 85% van de respondenten uit die categorie noemt één of meerdere punten op die hun productiviteit in de weg zitten.

 

 

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.