Logo
  • Nieuws
  • 26 februari 2009
  • Peter van den Hout

Vertrouwt u het personeel wel genoeg?

Hoe manage je een werkvloer waarvan een groot deel continu afwezig is? Zijn leidinggevenden wel in staat om hun medewerkers echt los te laten? Vragen die nauw samenhangen met de doorbraak van het Nieuwe Werken.

Beeld Vertrouwt u het personeel wel genoeg?

Op de tweede HRpraktijk Dag die op 14 mei a.s. plaatsvindt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, leert u hoe u het Nieuwe Werken kunt inzetten in uw organisatie. Voorwaarde daarbij is dat u als HR-verantwoordelijke het touw moet kunnen laten vieren én vooral vertrouwen hebben in uw medewerkers. “Het topmanagement geeft hierbij het voorbeeld, dat is een kritische factor”, zegt Ineke Hoekman, directeur HRM van Microsoft. Zij is een van de deelnemers aan de paneldiscussie op de HRpraktijk Dag.

 

Mentaliteitsomslag

Ze vervolgt: “De top zet de eerste stap en gaat het gedrag vertonen dat de organisatie wenst. Dit brengt de managementlaag versneld in ontwikkeling. Een organisatie verandert in het tempo waarin het topmanagement dit kan en geen stap sneller.” Volgens Hoekman is er een bedrijfsbrede mentaliteitsomslag nodig om het Nieuwe Werken tot een succes te maken. “Iedereen vindt het normaal op zondagmiddag zijn e-mails weg te werken, maar er wordt vreemd opgekeken als je op een doordeweekse ochtend aan het winkelen bent. Dat heeft te maken met voorbeeldgedrag en het acceptabel maken van de werkstijl binnen de organisatie.”

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.