Logo
  • Nieuws
  • 13 juni 2018

Ruim helft werknemers steelt van de baas

Heeft u weleens stiekem pennen, blocnotes of printerpapier van werk mee naar huis genomen? 55 procent van de werkende Nederlanders heeft wel eens iets van het werk meegenomen voor privégebruik. Opvallend genoeg zijn vijftigers het meest geneigd iets van te werkplek te ontvreemden (zes op tien).

Beeld Ruim helft werknemers steelt van de baas

Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.083 werkende Nederlanders. Het gaat geregeld fout met declaraties. Zo geeft 6 procent van de respondenten toe weleens een privé-aankoop bij de werkgever te hebben gedeclareerd. Opvallend is dat mannen (7 procent) dit twee keer vaker zeggen te doen dan vrouwen (3 procent). 

Over wat er wel vergoed moet worden, zijn de ondervraagden duidelijk. Ongeveer driekwart van hen (72 procent) vindt dat een oppas vanwege verplicht overwerk moet worden betaald door de baas. Ook ziet een derde van de ondervraagden de lief- en leedpot voor bijvoorbeeld verjaardagen, het liefst volledig bekostigd door de werkgever. Overigens is de Nederlander geen groot liefhebber van dit soort liefdadigheid wanneer het uit de eigen portemonnee moet komen. Zo zegt 20 procent liever niet te betalen voor de cadeautje van collega’s.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.