Logo
  • Nieuws
  • 20 november 2013
  • Michelle Hollenberg

Financiële medewerkers werken over door jaarcijfers

Voor veel Nederlandse bedrijven komt het einde van het fiscale jaar in zicht, waarmee een drukke periode voor de financiële afdeling is aangebroken. Dit komt door het voorbereiden van jaarcijfers en extra activiteiten en rapportages hieromheen.

Uit een onderzoek van Robert Half onder 200 CFO’s blijkt dat meer dan de helft (53 procent) tijdsdruk als één van de grootste uitdagingen ziet.

De druk wordt verder opgevoerd door het gebrek aan vaardigheden, zoals fiscale kennis met betrekking tot jaarcijfers, bij het eigen financiële team (27 procent). Om die reden overwegen veel CFO’s om in deze drukke periode hulp van buitenaf in te schakelen, zoals (gespecialiseerde) versterking van hun team.

Overwerk

In bijna alle bedrijven (95 procent) draait het financiële team in deze periode overuren. Deze tijd wordt op verschillende manieren gecompenseerd. Bijvoorbeeld door het uitbetalen van extra uren (49 procent), compensatie in extra vakantiedagen (43 procent) of door een bonus uit te keren (22 procent). Opvallend is dat slechts één op de tien CFO’s geen compensatie geeft voor het maken van overuren.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.