Logo
  • Nieuws
  • 23 juli 2008
  • Arzu Kokeng

Young professional leeft volgens strakke planning

Young professionals proberen zo veel mogelijk in dezelfde tijd te doen. Hierdoor korten ze zelfs op hun eettijd. Dit blijkt uit onderzoek van Ad Rem Young Professionals onder ruim 500 respondenten naar hun ontbijt- en lunchgedrag.

Beeld Young professional leeft volgens strakke planning

35 procent ziet zichzelf als een efficiënte planner in de ochtend. Ze staan elke ochtend op precies dezelfde tijd op en doorlopen dezelfde planning, zodat ze geen minuut verspillen. Ruim een kwart levert elke dag een race tegen te klok en eet in de trein of auto op weg naar het werk.

 

Efficiëntie

Volgens Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals, past dit helemaal in de huidige tijdsgeest om geen moment onbenut te laten en alles zo strak mogelijk te plannen. Ook tijdens de lunch komt het woord efficiëntie naar voren. 28 procent neemt maximaal een kwartier voor de lunch, bijna de helft een kwartier tot een half uur. Serno: “Het gaat de young professionals vooral om de beleving, maar een mogelijke negatieve uitwerking kan een burnout zijn,” waarschuwt Serno.

 

Volgens het onderzoek van Ad Rem Young Professionals ziet het eetgedrag van young professionals er als volgt uit:

 

Ontbijttype        Percentage
Efficiënte planner35
Racer tegen de klok    27
Sportieve starter 12
Iedere ochtend anders  11
Laatkomer9
Franse ontbijter 6

 

LunchPercentage0 - 15 minuten2815 - 30 minuten4830 - 45 minuten15> 45 minuten9

                                                                           

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.