Logo
  • Nieuws
  • 1 april 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Interface

Natuur op kantoor zorgt voor meer welzijn, productiviteit en creativiteit

Werkplekken met natuurlijke elementen zorgen voor 15 procent meer welzijn, 15 procent hogere creativiteit en 6 procent zorgt voor een hogere productiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van Interface onder 7600 kantoormedewerkers uit 16 landen.

Bijna de helft van de respondenten (47%) geeft aan geen natuurlijk daglicht op hun werkplek te hebben en bijna 58 procent heeft geen planten. Als het gaat over productiviteit geeft 39 procent van de ondervraagden de voorkeur aan een eigen kantoorruimte, terwijl 36 procent van de ondervraagden zich productiever voelt in een open kantoorruimte.

Natuurlijke elementen
‘Contact met de natuur en ontwerpen die de natuur nabootsen blijken de gezondheid, prestaties en concentratie te bevorderen en stress te verminderen. Het hebben van werkruimtes met natuurlijke elementen zoals planten, zonlicht en natuurlijke elementen en kleuren wordt daarmee steeds belangrijker’, aldus Geanne van Arkel van Interface. 

In Nederland vindt maar liefst 55 procent daglicht een favoriet kenmerk als het gaat om de ideale werkplek. Toch heeft 24 procent geen natuurlijk daglicht en heeft 4 procent zelfs geen raam op de werkplek. 32 Procent vindt een rustige werkomgeving het belangrijkst, 22 procent echte planten en slechts 16 procent vindt heldere kleuren de belangrijkste kenmerk voor de ideale werkplek.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.