Logo
  • Nieuws
  • 18 april 2008
  • Mariel Hovemann

HR wordt vitaler

Organisaties hebben groot belang bij de gezondheid van hun personeel. Een gezonde medewerker is productiever tegen lagere ziektekosten. Welke middelen heeft u als HR-professional om hier invloed op uit te oefenen?

Beeld HR wordt vitaler

Maar liefst 93 procent van de Nederlandse werknemers is van mening in een goede algemene gezondheid te verkeren. Ongeveer 93 procent van de ondervraagde werknemers denkt, uitgaande van zijn huidige gezondheidstoestand, over twee jaar nog in staat te zijn om zijn huidige werk uit te kunnen uitvoeren zo blijkt uit onderzoek van ZebraZone. Meer hoop dan wijsheid want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de Nederlandse werknemer minder positief is over z’n leefstijl. 46 procent van de werknemers geeft bijvoorbeeld aan minder dan 3 keer per week een inspannende activiteit te doen van minimaal 20 minuten en ruim 25 procent zegt onvoldoende tijd te nemen voor ontspanning.

 

Intern gezondheidsbeleid

Beweging en ontspanning lijken niet bij iedereen bovenaan het things to do today-lijstje te staan. Hoe krijgt u uw medewerkers toch zover dat ze zich een betere leefstijl aanmeten? Een paar voorbeelden:

  • plaatsen van waterkoelers
  • aanbieden van een fitnesscentrum in de eigen locatie
  • bijdragen in de kosten van het lidmaatschap van een sportclub
  • aanmoedigen van fietsen naar het werk, van lunchwandelen en de trap nemen in plaats van de lift (sommige organisaties vertragen hun liften zelfs om zo het traplopen te bevorderen)
  • aanbieden van interactieve gezondheidsprogramma’s die hen via internet in staat stellen een persoonlijk trainingsschema te volgen
  • aanbieden van periodieke medische keuringen met daaropvolgend een persoonlijk gezondheidsplan

(Bron: De WERKelijkheid van morgen, Hans van der Heijden)

 

Vitaal krijgen en houden

Wilt u weten wat u nog meer kunt doen om uzelf en uw werknemers vitaal te krijgen en te houden, kom dan naar de HRpraktijk Dag op 20 mei. Drie topsprekers vertellen die dag hoe met de ontketende HR-revolutie om te gaan. Daarnaast wordt u aan de hand van parallelsessies geïnformeerd over de 7 belangrijkste HR-trends voor de komende jaren. Waaronder de sessie ‘HR wordt vitaler: Gezondheidsbeleid in een vergrijzende samenleving.’

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.