Logo
  • Nieuws
  • 14 april 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Garandeert u de veiligheid van uw medewerkers?

Heeft uw ook werknemers die elkaar het leven op het werk zuur maken? Acht procent van de werknemers werd het afgelopen jaar bedreigd door een medewerker en zes procent werd zelfs gemolesteerd. Dit blijkt uit een nationaal onderzoek van CSU Security Services, zo meldt de Telegraaf.

Beeld Garandeert u de veiligheid van uw medewerkers?

De parkeerplaats wordt als meest enge plek op het werk genoemd, gevolgd door de fietsenstalling, de omgeving van het kantoor, de lift en gangen en het trapportaal. Elf procent van de respondenten geeft aan om te rijden of te lopen naar de werkplek om onveilige situaties te voorkomen. Drie procent weigert over te werken, uit angst slachtoffer te worden van geweld.

 

Niet op de hoogte van calamiteitenprocedures
Opvallend is dat veel bedrijven weinig doen om de veiligheid te verbeteren. Zo laat 67 procent van alle ondervraagden weten dat de werkgever geen cursussen, voorlichting of workshops geeft. Ruim een derde van de werknemers weet niet eens waar de nooduitgangen zich bevinden. Ook is het ontruimingsplan van het bedrijf bij een derde van de werknemers onbekend en zeggen vier op de tien medewerkers niet op de hoogte te zijn van calamiteitenprocedures.

 

Als werkgever zou u aan meer bouwkundige en elektronische oplossingen, zoals camera's en betere verlichting, kunnen denken om de veiligheid van uw werknemers te garanderen.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.