Logo
  • Nieuws
  • 13 augustus 2008
  • Arzu Kokeng

Een potje vrijen op de zaak goed voor uw carrière?

Meer dan de helft van de lezeressen Marie Claire heeft wel eens seksueel contact gehad met een collega. Dat blijkt uit een uitgebreide lezersenquête die het maandblad onder 300 vrouwen hield.

Beeld Een potje vrijen op de zaak goed voor uw carrière?

Sandera Krol, hoofdredacteur van Marie Claire, spreekt in het AD van een verrassende, maar voorstelbare uitkomst. “Als je achter de kassa van de Albert Heijn zit, ligt het misschien wat lastiger; maar onze lezeressen zijn hoogopgeleid. In beroepsgroepen als de advocatuur heb je te maken met borrels, presentaties en zakenreisjes. In zo'n setting, als je een paar wijntjes op hebt, valt er al meer bij voor te stellen.”

 

Plezier

Onder seksueel contact verstaat Marie Claire ook een incidentele zoenpartij met ‘die leuke jongen van sales’. Zeventig procent van de werkende dames beleefde plezier aan het contact. De overige dertig procent kreeg kennelijk spijt. Mogelijk omdat er sprake was van een slippertje (35 procent van de geënquêteerden ging vreemd op het werk).

 

Om een hogere functie te krijgen

Carrièreseks komt zelden voor, constateert Marie Claire. Toch zou dertien procent van de vrouwen seks hebben met de baas om een hogere functie te krijgen, mits de chef aantrekkelijk is. Als hij dat niet is, zegt slechts vier procent ‘ja’. Bij twee procent van de vrouwen die seks hadden op de zaak leidde dit tot een loonsverhoging.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.