Logo
  • Download
  • 6 oktober 2021

Investeren in de slimme werkplek rendeert

Het gebruik van de ruimte en de beleving van medewerkers optimaliseren: wat zijn de voordelen?
Beeld Investeren in de slimme werkplek rendeert

Download

Type:
PDF
Grootte:
35 pagina's
Download

Bedrijven die de werkplek willen verbeteren, worstelen al snel met een waaier aan prangende investeringsvragen. Want ze willen het werk thuis natuurlijk net zo goed ondersteunen als op kantoor. Nu zoveel nieuwe prioriteiten de kop opsteken, rijst al snel de vraag die bij de beoordeling van elk nieuw product opduikt: in welke mate zal dat product beter renderen dan de alternatieven? Met andere woorden: wat met de return on investment of ROI?

Optimalisering van de ruimte

De ruimte optimaliseren is misschien wel de belangrijkste en meest tastbare bron van ROI op slimme werkplekoplossingen. Als een bedrijf overtollige ruimte schrapt en daardoor een volledige verdieping of compleet gebouw kan uitsparen, dalen de kosten voor huur, nutsvoorzieningen en diensten niet alleen aanzienlijk, maar is de bezuiniging voor de belanghebbenden ook eenvoudig te meten.

De beleving van de medewerkers optimaliseren

Een optimale beleving van de medewerkers draait om de inspanningen die bedrijven leveren om hun personeel meer bij het werk en de organisatie te betrekken. Betrokken medewerkers blijven namelijk langer in dienst en zijn productiever. Tal van omstandigheden en factoren oefenen een invloed uit op de beleving op de werkplek. Toch schatten sommige onderzoekers dat de fysieke en technologische omgeving elk tot 30 procent uitmaken van de algemene medewerkerservaring.

In deze whitepaper lichten we een driestappenproces toe waarmee bedrijven die willen investeren in de slimme werkplek hun mogelijke winst kunnen ramen:

  1. Bepaal de optimaliseringscenario’s voor elk deel van uw portfolio.
  2. Verzamel relevante input voor de organisatie, zowel uit interne bronnen als uit publiek beschikbare benchmarks.
  3. Gebruik de input om de ROI of het break-evenpunt van de technologie te berekenen en betere beslissingen te nemen. Hou er wel rekening mee dat u het rendement van verschillende scenario’s niet noodzakelijk bij elkaar kunt optellen.

Download de whitepaper.


Producttips

Ook interessant

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.