Logo
  • Nieuws
  • 1 juli 2021
  • Bron: AWVN

Wetsvoorstel Thuiswerkvergoeding in pakket Belastingplan 2022 opgenomen

Veel bedrijven en sectoren hebben afspraken gemaakt om de thuiswerkkosten te vergoeden, gefinancierd uit de vrije ruimte van de Werkkostenregeling. Er ligt nu echter een wetsvoorstel gerichte vrijstelling loonbelasting voor het vergoeden van de thuiswerkkosten. Dit blijkt uit het het overzicht van wetsvoorstellen in het pakket Belastingplan 2022 dat staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft gepubliceerd zo meldt de AWVN.

Beeld Wetsvoorstel Thuiswerkvergoeding in pakket Belastingplan 2022 opgenomen

Wat ook in het voorstel is opgenomen is om de fiscale vrijstelling voor de vaste reiskostenvergoeding naar rato van de niet-thuiswerkdagen toe te mogen passen. Om voor de vrijstelling in aanmerking te komen moet je namelijk aan de zogeheten 128-dagenregeling voldoen. Maar gezien het hybride werken halen veel de drempel van 128 dagen niet.

Hoogte vrijstelling

Hoe hoog de vrijstelling wordt, is nog niet duidelijk. Het Nibud bekijkt op verzoek van het ministerie nu wat die hoogte zou moeten zijn. Naar verwachting wijkt die uitkomst niet veel af van de 2 euro die het Nibud eerder vaststelde. Dat bedrag komt ook het meest terug in recente cao-afspraken over de thuiswerkvergoeding zo bericht de AWVN.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.