Logo
  • Nieuws
  • 14 juni 2018
  • Bron: NOS

Staatssecretaris wil 19 cent fietsvergoeding. Ook bij minder dan 10 km

De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer. Een mooie afstand om op de fiets af te leggen aldus staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje Van Veldhoven. Om haar plan om 200.000 forenzen uit hun auto te halen te laten slagen, vraagt zij dan ook aan werkgevers om hun fietsende werknemers 19 cent per kilometer te betalen zo meldt NOS.nl.

Beeld Staatssecretaris wil 19 cent fietsvergoeding. Ook bij minder dan 10 km

Het gebruik van de fiets valt net als die van de auto onder zakelijk woon-werkverkeer zo stelt de Belastingdienst. Wat inhoudt dat de onbelaste vergoeding momenteel 19 cent per kilometer is. Maar deze reiskostenvergoeding voor fietsers, wordt volgens Van Veldhoven niet ‘optimaal’ benut. Om meer forenzen op de fiets te krijgen gaat Van Veldhoven met werkgevers om tafel om hen te stimuleren de bestaande fiscale regelingen maximaal te gebruiken, ook voor de vergoeding van een nieuwe fiets.

Fietsen naar het werk stimuleren

Om het fietsen verder te stimuleren heeft het kabinet 100 miljoen euro uitgetrokken. Dit om sneller fietspaden aan te kunnen leggen en fietsstallingen bij stations te vergroten. Ook wil de staatssecretaris onder meer de deelfiets extra stimuleren, meer snelfietspaden aanleggen, kruisend fietsverkeer bij snelwegen extra veiligheid bieden en kijken of fietsers bij regen langer groen kunnen krijgen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.