Logo
  • Nieuws
  • 19 juli 2018
  • Bron: Mynd

Onderzoek: mensen boven 40 moeten maximaal 3 dagen per week werken

Mensen van boven de 40 werken het beste werken als ze drie dagen per week werken zo blijkt uit onderzoek van Melbourne Institute.

Beeld Onderzoek: mensen boven 40 moeten maximaal 3 dagen per week werken

Aan het onderzoek deden 3000 mannen en 3500 vrouwen mee. De deelnemers moesten woorden uitspreken en een lijst met nummers opnoemen. Volgens de onderzoekers konden ze met deze test vaststellen hoe goed de vaardigheden van de deelnemers waren en hoe goed ze hun hersencapaciteit benutten.

De deelnemers die ongeveer 25 uur per week werkten behaalden uiteindelijk de beste resultaten. Terwijl degenen die ongeveer 55 uur per week werkten het slechts presteerden. Zelfs slechter dan de deelnemers die niet werkten.

Het niveau van intellectuele stimulatie af van het aantal uren dat gewerkt wordt aldus professor Colin McKenzie, een van de auteurs van het rapport. Werken van lange uren zorgt ervoor dat vermoeidheid en stress optreden waardoor mogelijk cognitieve functies worden aangetast. Daarom adviseren de onderzoekers parttime te gaan werken naarmate je ouder wordt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.