Logo
  • Nieuws
  • 26 juni 2008
  • Arzu Kokeng

Nieuw: de kinderopvangcalculator

Ouders die willen weten wat ze per saldo in 2009 aan kinderopvang moeten betalen bij de nieuwe maatregelen van dit kabinet, kunnen dat nu op het internet uitrekenen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft op zijn website een calculator gelanceerd.

Beeld Nieuw: de kinderopvangcalculator

In 2009 wordt de kinderopvang als gevolg van nieuw kabinetsbeleid duurder. Met behulp van de calculator kunnen ouders na het invullen van salaris, aantal kinderen en hoeveelheid kinderopvang precies zien hoe de kosten straks gaan uitvallen.

 

Een gezin met twee werkende ouders die samen 30.000 euro per jaar verdienen, gaat volgens de calculator 10 euro per maand meer betalen voor de kinderopvang.

 

Voor algemene informatie over de tegemoetkoming voor kinderopvang kunnen werknemers op de OCW-site kijken in de linkerkolom ´Over kinderopvang´ en vervolgens kijken bij ´Kosten ouders´.

Voor specifieke informatie over de kinderopvangtoeslag kunnen ze op de site van de Belastingdienst/Toeslagen kijken: toeslagen.nl.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.