Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2016
  • Bron: Yonego

Nederlands bedrijf geeft 4 weken betaald vaderschapsverlof

Werknemers van het Internet Marketing bureau Yonego die net vader zijn geworden, krijgen niet de bij wet bepaalde twee dagen betaald vaderschapsverlof, maar vier weken meldt het Bredase bedrijf.

Vanaf 2017 krijgen vaders vijf dagen verlof om bij hun pasgeboren kind te zijn. Yonego vindt dit niet genoeg. Het bedrijf wil naar eigen zeggen met deze regeling investeren in het geluk en succes van haar medewerkers. In april zal de eerste werknemer van Yonego gebruik maken van deze regeling.

“Collega’s werken dagelijks hard, denken niet in 9 tot 5, maar hebben ook momenten in het leven waarbij andere dingen ook de aandacht moeten kunnen krijgen die ze verdienen. Vader worden is daar een voorbeeld van. Voor vaders en moeders is het fijn als zij de eerste weken samen kunnen doorbrengen en er voor hun kind kunnen zijn. Vandaar dat we –naast de bestaande regelingen die er voor moeders zijn- kersverse vaders binnen Yonego nu de mogelijkheid bieden 4 weken betaald vaderschapsverlof op te nemen”, aldus directeur Joris Toonders.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.