Logo
  • Nieuws
  • 27 februari 2020
  • Bron: RTLZ | ministerie van SZW

Meer aanvragen werktijdverkorting door corona-virus

Het aantal bedrijven dat bij het ministerie SZW aanklopt om een tijdelijke WW-uitkering aan te vragen voor hun werknemers neemt toe. Inmiddels hebben honderd bedrijven een aanvraag gedaan. Wanneer komt een bedrijf daarvoor in aanmerking?

Beeld Meer aanvragen werktijdverkorting door corona-virus

Sinds afgelopen dinsdag zijn dat er enkele tientallen meer. Inmiddels kunnen 45 ook daadwerkelijk een WW-uitkering aanvragen bij het UWV. Twaalf zijn afgewezen voor werktijdverkorting. De rest is nog in behandeling zo bericht RTLZ.

Voorwaarden werktijdverkorting en WW-uitkering

In bijzondere situaties kunt u uw personeel korter laten werken. Bijvoorbeeld na een brand, overstroming of uitbraak van een epidemie waardoor uw personeel tijdelijk niet of minder ingezet kan worden. U kunt werktijdverkorting en een WW-uitkering voor uw personeel aanvragen als u aan de voorwaarden voldoet.  Onder meer moet u verwachten dat u de komende 2 tot 24 weken minstens 20 procent minder werkt hebt.

Lees hier meer over de voorwaarden.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.