Logo
  • Nieuws
  • 18 mei 2020
  • Bron: Visma | Raet

Medewerkers in deze tijd niet altijd solidair met flexibele schil

Nederlandse medewerkers blijken ten tijde van de coronacrisis weinig solidair met de flexibele schil van hun bedrijf. 39 procent ziet liever dat de organisatie afscheid neemt van zzp’ers, terwijl 31 procent eerder afziet van bonusregelingen. Hiermee wordt door een grote groep het eigenbelang duidelijk verkozen boven het groepsbelang.

Beeld Medewerkers in deze tijd niet altijd solidair met flexibele schil

Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet onder 1.112 werknemers in loondienst en 207 bestuurders en leidinggevenden.

Vooral mannen kiezen vaker voor eigen portemonnee

Vrouwen laten meer solidariteit zien dan mannen. Deze groep kiest namelijk voor het stopzetten van bonusregelingen (37%) als minst erge coronamaatregel. Terwijl mannen een duidelijke voorkeur hebben voor het afscheid nemen van zzp’ers (43%).

Marco Winkel, HR-directeur bij Visma | Raet: “Uit onze HR benchmark 2020 bleek dat 59 procent van de werkenden in de toekomst op het gebied van werk vooral kansen ziet. Nu deze kansen onder druk komen te staan, blijken Nederlanders vooral te kiezen voor de eigen portemonnee. Echter hoeven coronamaatregelen niet op het bord van de zzp’er terecht te komen. Met creativiteit zijn er tal van oplossingen voor organisaties te bedenken, die zowel de medewerker als de zzp’er niet raken. Denk aan het afzien van reis- of onkostenvergoedingen.“

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.