Logo
  • Nieuws
  • 19 september 2017

FNV zet komend cao-seizoen in op een minimale looneis van 3,5 procent

Met de looneis van 3,5 procent stelt FNV dat het belangrijk is dat iedereen meeprofiteert van de economische groei. Mensen die weinig verdienen kunnen er zelfs tot 5 procent op vooruitgaan, doordat FNV tevens de eis stelt dat ieder minimaal 1000 euro erbij moet krijgen per jaar.

Beeld FNV zet komend cao-seizoen in op een minimale looneis van 3,5 procent

FNV-arbeidsvoorwaardencoördinator Zakaria Boufangacha: “Het is tijd voor echte waardering, er moet nu echt meer geïnvesteerd worden in werkenden. Het gaat economisch goed en de overgrote meerderheid van de bedrijven verdient goed geld, dat echter steeds minder terecht komt bij de mensen. Wij willen daarom een inhaalslag maken, zodat werkenden eerlijker meeprofiteren.”
De ‘bodem’ van 1000 euro zorgt ervoor dat werknemers op het minimumloon er zo’n 5 procent op vooruitgaan. Daarmee wordt de scheve verhouding tussen lager en hoger betaalden rechter getrokken aldus FNV.

FNV wil dat de cao de standaard is voor alle werknemers die in een organisatie werken en dat werkgevers investeren in mensen, ongeacht hun contractvorm.

Het FNV-ledenparlement heeft vandaag het conceptarbeidsvoorwaardenbeleid goedgekeurd. In november wordt het arbeidsvoorwaardenbeleid definitief goedgekeurd; het nieuwe cao-seizoen gaat op 1 december 2017 van start.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.