Logo
  • Nieuws
  • 5 januari 2011
  • Lianne Bouman

Eindelijk inzicht in uw pensioen

Alle burgers krijgen per 6 januari 2011 een online overzicht van de pensioenrechten die zij over hun arbeidsverleden hebben opgebouwd. Vanaf dan is namelijk de site Mijnpensioenoverzicht.nl in de lucht. De pensioenuitvoerders zijn samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verantwoordelijk voor de volledigheid van de informatie.

Beeld Eindelijk inzicht in uw pensioen

Via deze nieuwe site moet de burger kunnen zien welke pensioenrechten hij of zij in totaal heeft opgebouwd en wat zijn of haar AOW-uitkering is.

Nationaal Pensioenregister

De opzet van het Nationaal Pensioenregister is gebaseerd op een verwijsindex waarin pensioenuitvoerders zijn opgenomen. Het totaaloverzicht van wat de burger aan pensioen heeft opgebouwd wordt verkregen doordat elke pensioenuitvoerder het bij haar opgebouwde pensioen heeft gekoppeld aan het unieke BSN-nummer van de burger.

 

Ook de SVB (onder meer uitvoerder van de AOW) is in de verwijsindex opgenomen. Na inloggen op het pensioenregister door middel van DigiD worden de benodigde gegevens opgehaald bij de SVB.

Tip

In de Pensioenwet is opgenomen dat een jaarlijks oudedagspensioen dat € 427,29 (voor 2011) niet te boven gaat, op verzoek van belanghebbenden kan worden afgekocht.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.