Logo
  • Nieuws
  • 2 augustus 2021

De HR Podcast – Afl. 37 ANWB - Thuiswerken of reizen: altijd een vergoeding op maat

Thuiswerken is door de coronacrisis hét gespreksonderwerp aan de onderhandelingstafels. Met praktische vragen. Want hoort daar ook een thuiswerkvergoeding bij? En zo ja, hoe gaat die samen met vergoedingen voor woon-werkverkeer of de leaseauto-regeling? De ANWB heeft nu de eerste cao afgesloten waarin zo'n flexibel budget’ is opgenomen.

Beeld De HR Podcast – Afl. 37 ANWB - Thuiswerken of reizen: altijd een vergoeding op maat

Werkgeversorganisatie AWVN pleit daarom voor een waarjewerkt-budget. Dat kun je gebruiken voor de kosten van een auto, het OV of bijvoorbeeld een e-bike. En natuurlijk ook om de kosten voor je thuiswerkplek te dekken. De ANWB heeft nu de eerste cao afgesloten waarin zo'n flexibel budget’ is opgenomen. Daarom is in aflevering 37 van de HR Podcast Jan Jaap Krijtenburg, Manager compensation & benefits bij ANWB te gast. Hij vertelt over de achtergronden en de impact van de nieuwe regeling, de uitrol en hoe het budget in de praktijk werkt.

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

Jan Jaap Krijtenberg spreekt ook op het online event Tomorrow@work op 15 & 16 september 2021. Hij bespreekt de ervaringen met het nieuwe mobiliteitsbeleid bij ANWB. Bekijk het programma!

HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.