Logo
  • Achtergrond
  • 8 oktober 2018
  • TURNN

CO2-uitstoot van je wagenpark op een speelse manier verlagen? TURNN Green!

Binnen veel organisaties is mobiliteit een van de grootste veroorzakers van CO2-uitstoot. Niet alleen medewerkers die in een (lease)auto of bedrijfswagen rijden zorgen hiervoor, maar ook het woon-werkverkeer levert een grote bijdrage.
Beeld CO2-uitstoot van je wagenpark op een speelse manier verlagen? TURNN Green!

Bewezen resultaten uit de praktijk: SGS Search

Zo ook bij het bedrijf SGS Search. Zij inspecteren en analyseren de (gebouwde) omgeving. Dat doen zij vooral op locatie bij klanten, wat betekent dat de medewerkers heel veel autokilometers maken.

“Mobiliteit is dan ook de grootste veroorzaker van onze CO2-uitstoot.” Zo geeft Udo Waltman, directeur van SGS Search, aan. “Daar wilden wij op een positieve manier actie op ondernemen. Daarom zijn we in december 2016 gestart met TURNN Green. Niet alleen omdat het onze mensen op een eenvoudige manier inzicht geeft in hun rijgedrag, maar ook omdat TURNN Green kiest voor een positieve benadering: de focus ligt op het belonen van duurzaam rijgedrag. Alle deelnemers verdienen punten en hoe duurzamer iemand rijdt, hoe meer punten te verdienen zijn. Die positieve insteek past bij SGS Search.”

Bewust bezig met rijgedrag

En met resultaat! Nadat TURNN Green een jaar is ingezet zegt 82% van de deelnemers zich meer bewust te zijn geworden van het rijgedrag. Het brandstofverbruik is 3,5% gedaald en dat betekent minder kosten én minder CO2 uitstoot.

“Het past niet alleen goed bij onze duurzame ambities, maar is ook goed voor de veiligheid op de weg: 82% van de deelnemers geeft aan zich meer bewust te zijn geworden van het eigen rijgedrag. De teamcompetitie geeft bovendien een extra impuls aan collega’s om hun beste beentje voor te zetten!”

Besparen op brandstof en verlagen CO2-uitstoot

TURNN Green is een dienst van TURNN die zich richt op het besparen van brandstof, verlagen van de CO2-uitstoot en het belonen van medewerkers voor zuinig rijgedrag. Dit geeft de werkgever de mogelijkheid om hier op motiverende wijze mee aan de slag te gaan. Door het opzetten van competities wordt zuinig rijgedrag gestimuleerd en zijn beloningen te verdienen op individueel- en teamniveau.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.