Logo
  • Achtergrond
  • 11 september 2018
  • TURNN

5 redenen om je medewerkers een mobiliteitskaart te geven

Met welke middelen ondersteun je reizen met het OV en deelauto’s voor je medewerkers? Bied je hen een mobiliteitskaart aan of declareren ze zelf hun gemaakte reizen? En weet je al welke voordelen het voor zowel je medewerkers als de organisatie heeft om te reizen met een mobiliteitskaart?
Beeld 5 redenen om je medewerkers een mobiliteitskaart te geven

Wat zijn de voordelen van het verstrekken van een mobiliteitskaart aan mijn medewerkers?

  1. Je medewerkers reizen met een kaart waar altijd saldo op staat in het openbaar vervoer. Opladen is niet nodig;
  2. Geen declaraties meer. Als werkgever krijg je inzicht in alle gemaakte reizen met de kaart en ontvang je één factuur;
  3. Het is mogelijk om allerlei mobiliteitsdiensten te ontsluiten met een kaart: OV, OV-fiets, Greenwheels, parkeren en stallen van je fiets;
  4. Flexibele keuzes maken in mobiliteit: het OV of een Greenwheels auto als dat de beste optie is. Reizen zoals het bij de medewerker en het moment past;
  5. Helpt mee de CO2-uitstoot te verminderen: reizen met het openbaar vervoer of deelauto’s is duurzamer dan reizen met de eigen auto.

Flexibiliteit voor medewerkers

De keuze om een mobiliteitskaart te gaan verstrekken aan werknemers, sluit aan bij de huidige trends. Medewerkers vinden het steeds belangrijker om te kunnen reizen op een manier die hen uitkomt. Bij voorkeur gefaciliteerd door de werkgever en zonder allerlei declaratie poespas.

Duurzamer reizen

Zowel werkgevers als werknemers willen tegenwoordig meer bijdragen aan een duurzamere wereld. Het koppelen van reizen aan duurzaamheid is dan ook een duidelijke trend. Binnen veel organisaties maken duurzaamheid en CO2-reductie al onderdeel uit van het beleid.

Een mobiliteitskaart maakt reizen laagdrempelig en gemakkelijk

Op welke manier worden kosten voor reizen nu gedeclareerd? En zijn er poolauto’s die gereserveerd worden? Met het verstrekken van een mobiliteitskaart wordt reizen met het OV en deelauto’s zo gemakkelijk gemaakt. Hierdoor wordt het kiezen voor een duurzamer alternatief laagdrempeliger voor medewerkers.

TURNN ontzorgt organisaties met vraagstukken rondom mobiliteit. Wij onderzoeken de mogelijkheden en adviseren over een passend beleid met aanvullende diensten, zoals een mobiliteitskaart of fietsstimuleringsprogramma. Als ervaren externe adviseur denken wij mee en brengen de knelpunten, kansen en behoeften van medewerkers in kaart.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.