Logo
  • Nieuws
  • 27 augustus 2008
  • Ireen Hoorn

Wees duidelijk over verlenging arbeidsovereenkomst

Het komt regelmatig voor dat partijen bij het eind van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geen overeenstemming bereiken over de duur van de verlenging van het tijdelijke contract. Dat kan de werkgever duur komen te staan (kantonrechter Zwolle, 24 juni 2008, LJN: BD 5419).

Beeld Wees duidelijk over verlenging arbeidsovereenkomst

Een werkneemster met een tijdelijk contract voor een jaar krijgt van haar leidinggevende mondeling de toezegging dat ze een vast contract krijgt aangeboden. De directeur is het daar echter niet mee eens en biedt haar twee dagen voor afloop van het contract een arbeidsovereenkomst voor drie maanden aan. Werkneemster gaat niet op dit aanbod in en werkt de twee dagen gewoon door. De werkgever stelt haar daarna op non-actief. Enkele dagen later roept hij haar opnieuw op, zonder aan te geven voor welke duur.

 

Algemene regel

De kantonrechter oordeelt dat er geen sprake is van ‘voortzetting zonder tegenspraak’ zoals artikel 7:668 BW bedoelt. Ook hadden partijen geen overeenstemming over de duur van de verlenging. Dan treedt de algemene regel in: indien partijen zich niet over de duur van de arbeidsovereenkomst hebben uitgelaten of daar geen overeenstemming over hebben bereikt, komt een overeenkomst voor onbepaalde tijd tot stand.

 

Tip

Wees bedacht op verlengingen van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd: zorg voor afloop van het eerste contract voor overeenstemming over de duur van het nieuwe contract.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.