Logo
  • Nieuws
  • 14 oktober 2013
  • Denise Dissel

Overheid biedt vaste baan voor 3.500 flexwerkers

De komende jaren roept de overheid de hulp in van 3500 flexwerkers in lagere loonschalen. Werk van schoonmakers en beveiligers dat nu vaak wordt uitbesteed aan externe bedrijven, zal de komende jaren in vaste dienst worden gedaan. Dat meldt De Volkskrant naar aanleiding van plannen in het regeerakkoord.

Het werk van de schoonmakers, beveiligers en koeriers wordt nu veelal op basis van losse contracten verricht; deze contracten zijn vaak tijdelijk en flexibel. Hierdoor kunnen de werknemers makkelijk ontslagen worden en hebben zij geen zicht op een vast inkomen.

Het plan van minister Blok van Wonen en Rijksdienst, levert bij de overheid ruim 2500 vaste banen op. Waar wel sprake blijft van uitbesteding, wil het kabinet de betrokken bedrijven langere contracten aanbieden. Hierdoor kunnen zij hun werknemers gemakkelijker in vaste dienst nemen. Dit levert ongeveer 850 vaste banen op. 

De plannen passen in een groter plan om de positie van flexwerkers in lagere loonschalen te verbeteren. Minister Asscher van Sociale Zaken werkt aan een wet die flexwerkers per 2015 meer kans geeft op een vaste aanstelling.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.