Logo
  • Nieuws
  • 20 augustus 2008
  • Arzu Kokeng

Naast VAR nu ook VUR voor freelance P&O’er

Freelancers, interimmers en zelfstandigen die om wat voor reden dan ook niet met een zogeheten Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) willen werken kunnen vanaf nu ook aan de slag met een Verklaring Uniforce Registratie (VUR). Het UWV, de Belastingdienst en de Uniforce Group hebben daartoe een overeenkomst getekend, zo meldt Zibb.nl.

Beeld Naast VAR nu ook VUR voor freelance P&O’er

Daarmee is de VUR een nieuwe officiële landelijke (flexibele) arbeidsvorm naast de bestaande mogelijkheden van uitzenden, detacheren, payrolling en werken met een VAR. Volgens de ondertekenaars vormt de VUR ‘een perfecte invulling voor het grijze gebied’ tussen een arbeidsovereenkomst als werknemer en zelfstandig ondernemerschap.

 

Personeelsbeleid

Veel mensen hebben moeite met een VAR omdat daarbij het hemd van het lijf gevraagd wordt en het beperkend werkt bijvoorbeeld naar nieuwe opdrachtgevers toe. De VUR is een lossere vorm van een arbeidsovereenkomst. Vooral specialisten op het gebied van financiële dienstverlening, personeelsbeleid, automatisering en interim-management worden vaak ingehuurd om hun kennis en ervaring.

 

Let op

De VUR is geen nieuwe fiscale arbeidsvorm met een wettelijke (dus landelijke) basis naast de VAR, aldus de Belastingdienst. Het gaat om een product van een individuele aanbieder. De VUR is een verklaring die door Uniforce Group wordt afgegeven en niet door de Belastingdienst.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.