Logo
  • Nieuws
  • 12 februari 2016
  • Lianne Bouman

Aantal niet-fiscale bepalingen in overeenkomsten onzorgvuldig geformuleerd

De fiscus kijkt bij de beoordeling van voorgelegde overeenkomsten voortaan verder dan alleen de bepalingen die van belang zijn voor de vraag wel of geen loonheffing. Het betreft fiscaal niet-relevante bepalingen die onzorgvuldig geformuleerd zijn. Dit heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën de Tweede Kamer toegezegd.

Beeld Aantal niet-fiscale bepalingen in overeenkomsten onzorgvuldig geformuleerd

Daar had het Tweede Kamerlid Van Weyenburg (D66) om gevraagd omdat in een aantal van de (individuele) voorbeeldovereenkomsten bepalingen staan, die volgens het Kamerlid strijdig zijn met de strekking van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet dba).

Alle lasten en kosten

Als voorbeeld werd de individuele overeenkomst voor een tennisleraar genomen. Het gaat om de bepaling (in artikel 11, versie nr. 9031515846, 12-10-2015) dat de opdrachtnemer de opdrachtgever vrijwaart voor eventuele boetes of naheffingen van de Belastingdienst. Wiebes geeft in de beantwoording aan dat het in de betreffende onderdelen van de overeenkomst gaat om fiscaal niet-relevante bepalingen, die echter wel ‘onzorgvuldig’ zijn geformuleerd. Het verhalen op de opdrachtnemer kan niet voor zover het betrekking heeft op de premies voor de werknemersverzekeringen en premie Zvw. Verhaal is wel mogelijk voor zover het gaat om de loonheffing. Een contractuele bepaling waarin staat dat de opdrachtgever álle lasten en kosten kan verhalen, kan dus niet.

Wiebes deed de toezegging dat de Belastingdienst bij de beoordeling van overeenkomsten voortaan verder zal kijken dan alleen de fiscale bepalingen, zoals tot dusver gebeurde. "Er komt een uitgebreide juridische toetsing die gereed zal zijn in het vierde kwartaal. Alle niet-fiscale bepalingen die evident fout zijn, worden er voor zover mogelijk al eerder uitgehaald," aldus Wiebes.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.