HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

4 voordelen van AR voor uw werk

Een door internet gegenereerde informatielaag die wordt geprojecteerd op de wereld om u heen, dat is de kern van augmented reality (AR). Wat zijn de mogelijke voordelen voor uw werk?

10 trends voor de werkplek van morgen

Welke trends zijn de komende jaren van invloed op de werkplek? En wat betekent dit voor medewerkers en HR?

Monitoren van werknemers, hoe ver mag je gaan?

Het monitoren van het gedrag van medewerkers kan voor HR-analytics relevante gegevens opleveren. Wat mag wel/niet?

HR-analytics: dataschoonmaak in 3 stappen

Een grondige schoonmaak van de data is vaak de eerste winst in een HR-analytics project.

Talent Management: 5 prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  Tips voor een ‘gezonde’ bedrijfscultuur

  Iedere ondernemer wil tevreden en productiever personeel. Werkgevers bieden dan ook steeds vaker gezondheids- en welzijnsprogramma’s aan om de specifieke gezondheidskwesties bij werknemers aan te pakken. Wat we hierbij zien is dat de werkgever vaak focust op programma’s die niet direct inspelen op de behoeften van de werknemers. Om succesvol te kunnen zijn moeten programma’s echter een afspiegeling zijn van de behoeften van werknemers en moeten ze binnen de cultuur van de organisatie passen.

  23 augustus 2016
  Door: 
  Lex Moerings Head of Health & Benefits Netherlands Willis Towers Watson
 • Opinie

  Leren van elkaar, informeel leren en het 70:20:10 model

  De top 3 leertrends in organisaties is in oplopende volgorde: 1. meer interne kennisdeling, 2. meer begeleiding/coaching door collega’s en 3. meer eigen initiatief van werknemers. Dat klinkt mooi, maar hoe bereik je dit in de praktijk?
 • Nieuws

  HR-transformatie: 'We worden steeds meer change managers'

  Wat verandert er aan de positie van HR in een sterk veranderende organisatie? Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen? Tjerk Jan Adema, HR manager bij Shell/NAM en docent van het HR Business Development Program, gaat op deze vragen in.

  22 augustus 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
  Topic: 
 • Opinie

  Stappenplan opstellen strategisch HRM-plan

  HR-professionals blijken het heel lastig te vinden om een Strategisch HRM-plan vorm te geven. Er spelen vragen als: hoe doe ik dat, en met wie doe ik dat? Vaak hoor je dat mensen al wel drie keer een Strategisch HRM-plan gemaakt hebben, maar dat dit elke keer in een kast belandt. Of dat ze het wel een keer geprobeerd hebben, maar niet weten waar te beginnen. Daarom hier enkele tips
  22 augustus 2016
  door: Eelke Pol
 • Achtergrond

  Is recruitment in 2020 in handen van robots?

  Artificial Intelligence, exponentiële groei, toepassingen in alle sectoren. Wanneer je een kijkje neemt in de wereld van de robotisering zijn dit mogelijke begrippen die in je opkomen. Hoe hard gaat het eigenlijk? Hoe groot is de impact van robotisering op het HR-vak? Zullen bijvoorbeeld recruiters binnen afzienbare tijd worden vervangen door robots?
 • Achtergrond

  Delegeren: 11 valkuilen

  Een leidinggevende delegeert wanneer hij verantwoordelijkheden en de daarbij behorende bevoegdheden voor een bepaald resultaat overdraagt aan een medewerker. Bent u zich bewust van de valkuilen van delegeren voor leidinggevenden en medewerkers?
 • Opinie

  3 generaties, 1 werkvloer; hoe houdt HR iedereen tevreden?

  De HR-afdeling heeft te maken met een divers kleurenpalet aan medewerkers, van babyboomers tot aan Generatie Z. Om alle generaties op de werkvloer tevreden te stellen is het essentieel dat HR meebeweegt met de continu veranderende werkomgeving. Dit vergt een heruitvinding van HR.
  16 augustus 2016
 • Achtergrond

  Management Development: valkuilen en succesfactoren

  Management Development (MD) is maatwerk en er bestaat dan ook niet één voor iedere organisatie toepasbare aanpak. MD is een continu, planmatig en systematisch proces van inventariseren en afstemmen van behoeften en mogelijkheden van de organisatie en de loopbaanwensen en –mogelijkheden van (toekomstige) managers en andere sleutelfunctionarissen.
 • Nieuws

  Virtual Reality: stuur je avatar naar het werk!

  De virtuele werkvloer krijgt een geheel nieuwe betekenis door de introductie van Virtual Reality (VR). Zoals bij alle technologische innovaties wordt de impact die VR in de werkpraktijk zal gaan hebben aan de ene kant bejubeld door de ‘believers’ en aan de andere kant sceptischer benaderd door meer kritische deskundigen.

  10 augustus 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
 • Nieuws

  Cegeka benoemt Anik Stalmans als HR-director

  IT-dienstverlener Cegeka heeft Anik Stalmans (43) benoemd als HR-director van de Cegeka Groep. Anik heeft de afgelopen 15 jaar haar sporen verdiend bij Cegeka. Ze heeft voor het bedrijf verschillende managementrollen vervuld en heeft daarin brede ervaring opgedaan.

  8 augustus 2016
  Topic: 

Partners