HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Talent Management: vijf prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.

Hoe technologie ons werk verandert: 5 trends

Werken verandert sneller dan ooit tevoren. Werkgevers die hun bedrijf effectief willen leiden en ontwikkelen moeten vijf overkoepelende trends in hun beleid betrekken.

HR-analytics: 8 stappen voor datagedreven HR-beleid

HR-analytics stelt HR beter in staat het werkplezier, de ontwikkeling en de prestaties van medewerkers te verhogen en de performance te verbeteren.
1
2
3

Actueel

 • Opinie

  Matchen van sollicitanten met uw organisatiecultuur: 3 tips

  Kan je het je voorstellen? Neem je na een uitputtende selectie ein-de-lijk een nieuwe medewerker aan voor een functie, komt hij zijn proeftijd niet door. Misschien omdat de verwachtingen anders waren, omdat de medewerker niet functioneert of omdat er geen match is in de manier van werken. Voor beide partijen een ontzettend vervelende ervaring. Onderzoek laat zien dat we weten waarom medewerkers snel stoppen en misschien nog wel beter, hoe we dit ook kunnen tegengaan.
  30 mei 2016
 • Opinie

  Recruitment in een spagaat: De eisende manager versus strategisch talentmanagement

  Het succes van een organisatie is zo goed als de som van het succes van haar medewerkers. Een waarheid als een koe. Dat er een duidelijke strategie nodig is bij het werven van personeel dat past bij de missie en visie van de organisatie is al lang duidelijk. Maar wat nu als er vacatures vervuld moeten worden en het moeilijk is om mensen te vinden die voldoen aan die strategische eisen en keuzes van de organisatie? Wat nu als de lijnmanager echt haast heeft en stelt dat hij op zoek is naar mensen die NU het werk moeten doen. Hoe ga je als (interne) recruiter daarmee om?
  30 mei 2016
 • Nieuws

  8 signalen van verspilling op de werkvloer

  Om continu te kunnen verbeteren, moet je op zoek naar verspillingen, ze opsporen en herkennen. Dat is nog niet zo makkelijk. Zeker niet voor medewerkers die al wat langer op een bepaalde plek zitten. Je bent immers zo gewend dat dingen gaan zoals ze gaan, dat je het gewoon niet meer ziet.

  30 mei 2016
 • Nieuws

  Werkgevers: we moeten digitale stress aanpakken

  In Frankrijk is een wet goedgekeurd die mailen na werktijd verbiedt en in Duitsland kregen werknemers van BMW al 2 jaar terug het recht onbereikbaar te zijn op bepaalde tijden. Werkgeversvereniging AWVN zegt nu ook dat het continu 'aan' staan een probleem kan vormen voor de gezondheid van werknemers zo meldt de NOS.

  26 mei 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Opinie

  5 Bouwstenen voor een topteam

  Het meeste werk in organisaties wordt vandaag de dag door teams verzet. Succesvolle leiders zijn vrijwel altijd mensen die goed in teamverband kunnen werken. Maar wat zijn de basisvoorwaarden voor goedwerkende teams? Waarom zijn sommige teams succesvol en falen andere hopeloos? Hoe kun je een topteam opbouwen?
 • Nieuws

  Leaserijder is bereid tweedehands te rijden

  Twee derde van de Nederlandse leaserijders is bereid om tweedehands te rijden, als zij daardoor op bijtelling kunnen besparen. Dat meldt Athlon Car Leaseop basis van onderzoek van Multiscope.

  23 mei 2016
 • Nieuws

  Werknemers mkb krijgen veel vrijheid van leidinggevende

  Bijna 65 procent van de managers in het mkb biedt hun werknemers meer vrijheid dan structuur. Slechts 1 op de 3 leidinggevenden geeft de werknemers richtlijnen over de werkzaamheden en het uitvoeren van taken. Dit blijkt uit een analyse van Randstad Direct op basis van de organisatiecultuur van 156 Nederlandse mkb’ers.

  23 mei 2016
  Door: 
  Redactie HR Praktijk
 • Nieuws

  HR Analytics: het verschil tussen Patty Brard en Clairy Polak

  Zelfde geboortejaar en geboorteplaats, beiden presentatrice en zelfde jaarsalaris: Patty Brard en Clairy Polak. Als je alleen op basis van droge statistieken je talentmanagementbeleid bepaalt, kun je er flink naast zitten. Hoe zet je HR Analytics effectief en succesvol in? Aan de hand van cases gaven diverse HR-analisten en HR-managers antwoord op deze vraag tijdens het Nationaal HR Analytics Congres.

  20 mei 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  Frankrijk verbiedt e-mail buiten de werkuren

  Bedrijven met meer dan 50 werknemers mogen geen e-mails meer sturen buiten de werkuren. De Franse Assemblée Nationale keurde deze week daartoe een wet goed aldus het AD.

  20 mei 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  Harold Vreeburg, Directeur HR Croonwolter&dros: ‘Alles moet in één keer goed’

  Croonwolter&dros is in de ingenieursbranche een nieuwe combinatie van twee bedrijven met een lange historie. Om de hoogst ambitieuze agenda te realiseren werkt de organisatie momenteel aan een forse cultuuromslag, met als inzet operational excellence. ‘Ook voor HR is dit wennen.’

Partners