HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

10 trends voor de werkplek van morgen

Welke trends zijn de komende jaren van invloed op de werkplek? En wat betekent dit voor medewerkers en HR?

Wendy Buskermolen wint HR Challenge 2016

Na maanden waarin 1000 HR-professionals met elkaar de strijd aangingen bij de online kennisquiz HR Challenge 2016 was het tijd voor de live finale.

HR-analytics: dataschoonmaak in 3 stappen

Een grondige schoonmaak van de data is vaak de eerste winst in een HR-analytics project.

3 showstoppers voor Het Nieuwe Werken

Nederlandse organisaties bieden hun medewerkers steeds vaker goede faciliteiten voor HNW, maar medewerkers voelen zich nog niet vrij om flexibel te werken.

Talent Management: 5 prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Opinie

  HR Analytics breekt door

  Steeds meer HR-afdelingen bij organisaties maken de stap van HR Metrics naar HR Analytics en proberen de koppeling te maken tussen harde HR- data en concrete businessdoelen. Maar wat zijn de kritische succesfactoren daarbij en hoe ga je om met zaken als privacy? HR Strategie peilde de stand van zaken tijdens een rondetafelgesprek.
  22 juli 2016
  Topic: 
 • Nieuws

  ABN AMRO maakt werkstress bespreekbaar

  Een bedrijfscultuur creëren waar werkstress bespreekbaar is. Geen geringe opgave. Helemaal niet in een sector waar werkstress wordt gezien als onderdeel van de cultuur. Monique Bosbaan, HR Benefits Advisor van ABN AMRO en Ate Berkouwer, directielid arbodienst Beter vertellen hoe hen dit toch is gelukt.

  21 juli 2016
 • Nieuws

  Nederland slecht voorbereid op zomerhitte

  Nederlandse werknemers ondervinden veel hinder van de warme zomermaanden. Bijna de helft (44 procent) van de Nederlanders met een kantoorbaan vindt het te warm op de werkplek. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van  LG Air Solutions (LG). 29 procent van de Nederlanders heeft in huis last van de warmte in één of meerdere ruimtes.

  21 juli 2016
 • Nieuws

  Pokémon Go breekt markt voor augmented reality open

  De hype rondom de populaire smartphone game Pokémon Go opent volgens kenners de markt voor augmented reality. Alleen al in de maand februari werd meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in virtual reality technologie, meer dan in heel 2015. Wat betekent de opkomst van deze technologie voor de werkvloer van morgen?

  21 juli 2016
 • Achtergrond

  HR-directeuren over duurzame inzetbaarheid

  Het zijn voor veel bedrijven nog steeds roerige tijden. De ontwikkelingen gaan snel en bij sommige moet het roer om. Medewerkers moeten nog meer en duurzaam fit for purpose blijven. Hoe gaan bedrijven daarmee om? 2 HR-directeuren over hoe zij het aanpakken.
 • Opinie

  ‘HR mag meer een pain in the ass zijn’

  Een dynamische omgeving vraagt om een wendbare organisatie. HR moet dat mogelijk maken door op een innovatieve manier het werk te organiseren en het veranderproces te faciliteren. Er zijn vier megatrends waar organisaties momenteel mee worstelen en ook HR moet daarop inspelen.
  19 juli 2016
 • Opinie

  Werving en cultuur: tips om toptalent aan te trekken

  Start-ups en snelle groeiers in de nieuwe economie weten vooral ook talentvolle medewerkers van het juiste profiel te vinden en te binden. De ervaring leert dat de bedrijfscultuur een belangrijke rol speelt om als topbedrijf te worden herkend.
  18 juli 2016
 • Opinie

  4 manieren waarop organisaties hun recruitment (onbewust) saboteren

  Door de aard van mijn werk ben ik in de laatste jaren bij tientallen organisaties Knelpuntover de vloer gekomen, vaak om recruitment gerelateerde processen onder de loep te nemen en/of te verbeteren. In die tijd heb ik een aantal patronen kunnen ontdekken die bij veel organisaties terugkomen en een negatief effect hebben op de kwaliteit en kosten van recruitment.
  18 juli 2016
 • Nieuws

  10 trends voor de werkplek van morgen

  Welke trends zijn de komende jaren van invloed op de werkplek? Wat zijn de voordelen voor de medewerker? En wat zijn de keerzijden van deze ontwikkelingen?

  18 juli 2016
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  De impact van Internet of Things (IoT) op HR

  We kunnen nog lang niet alle mogelijkheden van dit Internet of Things (IoT) overzien maar weten inmiddels één ding zeker: het zal ons leven en werken ingrijpend veranderen. Wat betekent dat voor de HR-professional?

  15 juli 2016
  Door: 
  Robert Verbaan Business Development Manager at ADP Nederland B.V.

Partners