HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

HR-transformatie naar change management

Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen?

4 voordelen van AR voor uw werk

Een door internet gegenereerde informatielaag die wordt geprojecteerd op de wereld om u heen, dat is de kern van augmented reality (AR). Wat zijn de mogelijke voordelen voor uw werk?

10 trends voor de werkplek van morgen

Welke trends zijn de komende jaren van invloed op de werkplek? En wat betekent dit voor medewerkers en HR?

HR-analytics: dataschoonmaak in 3 stappen

Een grondige schoonmaak van de data is vaak de eerste winst in een HR-analytics project.

Talent Management: 5 prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Achtergrond

  Wijnand de Valk, HR-directeur Johnson & Johnson: ‘Onze belangrijkste metric is engagement’

  4,5 miljard euro betaalde Johnson & Johnson in 1999 voor biotechbedrijf Centocor in Leiden. Wijnand de Valk is dan net enkele maanden bij het bedrijf in dienst. Vanaf dat moment ontwikkelt zich een nieuwe leiderschapscultuur. ‘We behoren nu wereldwijd tot de best scorende onderdelen.’
 • Opinie

  Consumerization van ouderwetse werkplekdiensten is noodzaak

  Consumenten zijn in hun privéleven gewend om op ieder moment tussen verschillende diensten te switchen. Op het werk hebben ze deze mogelijkheid echter niet. Oude systemen en handmatige processen hebben een grote impact op de werkdruk en werkgevers verspillen de potentie van werknemers die een groot deel van hun dag bezig zijn met het beantwoorden van e-mail zo blijkt uit onderzoek.
  22 september 2016
 • Nieuws

  Leaseauto inruilen voor mobiliteitsoplossing?

  Slechts 8 procent van de Nederlandse werknemers wil de leaseauto opgeven in ruil voor een mobiliteitsalternatief. 88 procent van de wagenparkbeheerders bij bedrijven verwacht weerstand bij een poging. Tegelijkertijd denkt 51 procent van hen dat een mobiliteitsbudget een beloning is voor werknemers.

  21 september 2016
 • Opinie

  Diversity-programma’s bieden kansen, maar ook verantwoordelijkheden

  Wereldwijd, maar ook in Nederland vormen vrouwen in bepaalde sectoren nog altijd een minderheid. Maar de vele diversity-programma’s die steeds meer organisaties initiëren, bieden een mooie kans om daar wat aan te doen.
  19 september 2016
 • Nieuws

  Top 10 coole kantoren in Nederland

  Het stoffige imago van kantoorpanden lijkt verleden tijd en steeds meer strakke en hippe ruimtes doen hun intrede in Nederland. Een van de redenen van deze groeiende aandacht is dat een goede vormgeving en inrichting van de werkomgeving kan bijdragen aan de productiviteit van medewerkers. Een kijkje bij de top 10 van coole Nederlandse kantoren.

  15 september 2016
 • Nieuws

  Goed plan voor Duurzame inzetbaarheid? Vraag subsidie aan

  Bedrijven en instellingen kunnen van in november van dit jaar weer een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW voor een subsidie ESF Duurzame inzetbaarheid.

  13 september 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Werkgever wil pensioengerechtigde medewerker langer in dienst houden

  Ruim een kwart van de HR-professionals (26 procent) wil pensioengerechtigde medewerkers langer in dienst houden. Hiermee maken ze gebruik van de regeling die dit mogelijk maakt en per 1 januari 2016 is ingegaan. Organisaties blijken met name bang om kennis, ervaring en competenties te verliezen als de babyboomgeneratie met pensioen gaat. Zij willen de kennis en ervaring van pensioengerechtigde medewerkers onder meer gebruiken om nieuwe medewerkers op te leiden.

  13 september 2016
 • Nieuws

  Flexibilisering arbeidsmarkt sinds crisis niet versneld

  De afgelopen jaren is de Nederlandse arbeidsmarkt in toenemende mate geflexibiliseerd. Dat geldt echter niet voor alle beroepen in dezelfde mate. In sommige beroepen heeft de afgelopen tien jaar een grote verschuiving plaatsgevonden van vaste naar flexibele arbeid, maar er zijn ook beroepen waar vaste en flexibele arbeid beide zijn gegroeid. Deze conclusie trekt DNB uit een analyse van cijfers van het CBS.

  12 september 2016
 • Nieuws

  Betere kwaliteit leidinggevenden zorgt voor lager ziekteverzuim

  De roep om het terugbrengen van het aantal leidinggevenden in de zorg is ongefundeerd en onterecht aldus Ir. Wine te Meerman MSc, senior managing consultant zorg & welzijn bij Berenschot. Beter is te focussen op de kwaliteit van de leidinggevenden.

  12 september 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Jongeren willen leiders met een transformationele stijl

  Generatie Y ziet in de ideale leider een coach of mentor en heeft afkeer van het hiërarchische bazige type. Een leidinggevende moet volgens jonge professionals – geboren tussen 1980 en 2001 – motiverend en inspirerend zijn. Dit blijkt uit het whitepaper van Profile Dynamics, ontwikkelaar van de gelijknamige drijfverenanalyse.

  9 september 2016

Partners