HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

4 voordelen van AR voor uw werk

Een door internet gegenereerde informatielaag die wordt geprojecteerd op de wereld om u heen, dat is de kern van augmented reality (AR). Wat zijn de mogelijke voordelen voor uw werk?

10 trends voor de werkplek van morgen

Welke trends zijn de komende jaren van invloed op de werkplek? En wat betekent dit voor medewerkers en HR?

Monitoren van werknemers, hoe ver mag je gaan?

Het monitoren van het gedrag van medewerkers kan voor HR-analytics relevante gegevens opleveren. Wat mag wel/niet?

HR-analytics: dataschoonmaak in 3 stappen

Een grondige schoonmaak van de data is vaak de eerste winst in een HR-analytics project.

Talent Management: 5 prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Opinie

  Organisch leiderschap: zo haal je het beste uit de mensen

  Waarom moet je zelfsturende medewerkers vooral níet met rust laten? Op welke wijze heeft leiderschap zich de afgelopen decennia ontwikkeld? Hoe kun je het beste halen uit de mensen waar je leiding aan geeft?
 • Opinie

  Impact hebben met HR-analytics: 3 methoden

  Steeds meer bedrijven, groot en klein, zijn overtuigd van de nut en noodzaak van HR-analytics. Als HR-analytics goed wordt ingezet helpt het bedrijven bijvoorbeeld om de bijdrage van HR aan het behalen van organisatiedoelen feitelijk te onderbouwen. Welke methoden kun je inzetten voor impact met HR-analytics op de organisatie?
  29 augustus 2016
  Topic: 
 • Achtergrond

  Maarten van Beek, Directeur HR, ING Bank Nederland: ‘We kunnen onze markt ver vooruit zijn’

  Al hecht ING nog altijd aan degelijkheid en betrouwbaarheid, de bank is steeds meer het synoniem voor digitalisering. Dat vraagt om een totaal nieuwe werkwijze, die performance, talentmanagement en ook HR tot in de kern raakt. ‘Dit vergroot onze snelheid exponentieel.’
 • Opinie

  Werkgever aansprakelijk voor illegale software geïnstalleerd door werknemer

  Als werkgever bent u aansprakelijk voor illegaal gekopieerde software die is geïnstalleerd door een van uw werknemers. Ik kijk niet heel raar op van deze recente uitspraak*, maar wel dringt zich direct de vraag bij me op of de werkgever dit ook had kunnen voorkomen en of hij de schade kan verhalen op de betreffende werknemer. Op beide vragen geef ik in dit blog antwoord.
  25 augustus 2016
 • Nieuws

  Top 10 beroepen met robotiseringsrisico

  Alleen al in Nederland zullen de komende 20 jaar maar liefst 2 tot 3 miljoen banen verdwijnen als gevolg van robotisering. Maar welke banen en beroepen worden bedreigd door de robot? Staat uw beroep in deze top 10?

  25 augustus 2016
 • Opinie

  Sociaal kapitaal en de impact van social media op organiseren

  De moderne organisatie is een netwerkorganisatie. Steeds meer mensen werken in organisaties die flexibel zijn. Snel en creatief reageren op vragen uit de markt, op veranderende eisen en wensen van klanten is het motto geworden. Daardoor zijn de structuren van veel organisaties de laatste decennia veranderd en vragen organisaties van medewerkers meer flexibiliteit. Organiseren met talenten van medewerkers staat centraal.
  25 augustus 2016
 • Achtergrond

  HR op de drempel van een nieuwe toekomst?

  Zelfsturing, wendbare organisaties, flexibele medewerkers. Het hangt al een tijdje boven de markt. Maar wanneer bereikt het een kritische massa? En wat betekent dit voor organisaties, hun medewerkers én HR als we het omslagpunt bereiken? Vijf HRM’ers en één filosoof kijken vooruit.
 • Achtergrond

  Duurzaam inzetbaar in 5 stappen

  Organisaties en medewerkers moeten aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Organisaties vanwege de mismatch tussen de kwaliteiten van werknemers die ze in dienst hebben en hetgene wat ze als organisatie moeten leveren en vanwege de hoge kosten van uitstroom. Werknemers omdat ‘lifetime employment’ en de ‘zorgende’ werkgever weldra zullen zijn uitgestorven. Anouk van Stipriaan en Guillerm van der Lans van Aon, adviseur risicomanagement, geven tips over hoe dit traject aan te pakken.
 • Achtergrond

  Werken met rollen ipv. functies doe je zo

  Het inzetten van mensen in rollen naast het werken in functies kan op twee manieren. Als eerste kan een medewerker expertise opbouwen door een groeipad. Via dit groeipad kan de medewerker in haar kennisniveau groeien naar het expertniveau. Indien de organisaties juist experts wendbaar wil inzetten, is het wenselijk om daarvoor een expertrol te bepalen. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een afstudeeronderzoek bij de Kamer van Koophandel.
 • Nieuws

  Tips voor een ‘gezonde’ bedrijfscultuur

  Iedere ondernemer wil tevreden en productiever personeel. Werkgevers bieden dan ook steeds vaker gezondheids- en welzijnsprogramma’s aan om de specifieke gezondheidskwesties bij werknemers aan te pakken. Wat we hierbij zien is dat de werkgever vaak focust op programma’s die niet direct inspelen op de behoeften van de werknemers. Om succesvol te kunnen zijn moeten programma’s echter een afspiegeling zijn van de behoeften van werknemers en moeten ze binnen de cultuur van de organisatie passen.

  23 augustus 2016
  Door: 
  Lex Moerings Head of Health & Benefits Netherlands Willis Towers Watson

Partners