HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Duurzame inzetbaarheid bij Koninklijke Gazelle

Blije gezichten in een hypermoderne hal, maar hoe scoort het Gazelle-personeel op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Tekort gekwalificeerd personeel loopt op

7 Procent van de ondernemers geeft aan dat dit tekort de bedrijfsvoering belemmert. Dit is het hoogst sinds eind 2009.

HR-transformatie naar change management

Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen?

4 voordelen van AR voor uw werk

Een door internet gegenereerde informatielaag die wordt geprojecteerd op de wereld om u heen, dat is de kern van augmented reality (AR). Wat zijn de mogelijke voordelen voor uw werk?

10 trends voor de werkplek van morgen

Welke trends zijn de komende jaren van invloed op de werkplek? En wat betekent dit voor medewerkers en HR?

HR-analytics: dataschoonmaak in 3 stappen

Een grondige schoonmaak van de data is vaak de eerste winst in een HR-analytics project.

Talent Management: 5 prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.
1
2
3
4
5
6
7

Actueel

 • Opinie

  Van structureren naar organiseren: 3 principes

  Simpele antwoorden op de eisen van de moderne tijd bestaan niet. Er zijn wel nieuwe principes die in acht moeten worden genomen als factoren als wendbaarheid, inzetbaarheid, betrokkenheid en goed werkgeverschap (meer) van belang worden.
  30 september 2016
 • Nieuws

  Duurzame inzetbaarheid in de praktijk: Koninklijke Gazelle

  Koninklijke Gazelle profileert zich als het grootste fietsmerk met de meest moderne fietsfabriek van Nederland. Om hun oer-Hollandse product hangt al bij voorbaat een ‘gezonde’ sfeer; hoe kan het ook anders met een product dat beweging en sportiviteit stimuleert. Maar hoe zit het eigenlijk met de duurzame inzetbaarheid van het eigen personeelsbestand?

  29 september 2016
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Top 3 groeidoelstellingen

  Europese middelgrote bedrijven ervaren flinke concurrentie van startups. 24 Procent van deze bedrijven in Europa noemt startups als hun grootste concurrent, in Nederland vindt een kwart van de middelgrote ondernemingen dit. Dat blijkt uit onderzoek door Ricoh.

  29 september 2016
 • Nieuws

  Minister stelt actieteam op om pesten op het werk aan te pakken

  Minister Asscher roept een speciaal actieteam in het leven om bedrijven te helpen pesten op het werk tegen te gaan. Dat maakte de minister bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Het team traint leidinggevenden in de aanpak van ongewenste omgangsvormen. Ook wordt voorlichting gegeven over de beste manier om pesten op het werk tegen te gaan.

  27 september 2016
 • Nieuws

  Tekort gekwalificeerd personeel loopt op

  Steeds meer ondernemers ervaren een dreigend tekort aan voldoende gekwalificeerd personeel zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 7 Procent van de ondernemers geeft aan dat dit tekort de bedrijfsvoering belemmert. Dit is het hoogst sinds eind 2009. In de sector informatie en communicatie geeft zelfs 17 procent van de ondernemers aan dat er sprake is van een tekort aan gekwalificeerd personeel. In de zakelijke dienstverlening noemt een op de tien ondernemers deze belemmering.

  26 september 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  Wijnand de Valk, HR-directeur Johnson & Johnson: ‘Onze belangrijkste metric is engagement’

  4,5 miljard euro betaalde Johnson & Johnson in 1999 voor biotechbedrijf Centocor in Leiden. Wijnand de Valk is dan net enkele maanden bij het bedrijf in dienst. Vanaf dat moment ontwikkelt zich een nieuwe leiderschapscultuur. ‘We behoren nu wereldwijd tot de best scorende onderdelen.’
 • Opinie

  Consumerization van ouderwetse werkplekdiensten is noodzaak

  Consumenten zijn in hun privéleven gewend om op ieder moment tussen verschillende diensten te switchen. Op het werk hebben ze deze mogelijkheid echter niet. Oude systemen en handmatige processen hebben een grote impact op de werkdruk en werkgevers verspillen de potentie van werknemers die een groot deel van hun dag bezig zijn met het beantwoorden van e-mail zo blijkt uit onderzoek.
  22 september 2016
 • Nieuws

  Leaseauto inruilen voor mobiliteitsoplossing?

  Slechts 8 procent van de Nederlandse werknemers wil de leaseauto opgeven in ruil voor een mobiliteitsalternatief. 88 procent van de wagenparkbeheerders bij bedrijven verwacht weerstand bij een poging. Tegelijkertijd denkt 51 procent van hen dat een mobiliteitsbudget een beloning is voor werknemers.

  21 september 2016
 • Opinie

  Diversity-programma’s bieden kansen, maar ook verantwoordelijkheden

  Wereldwijd, maar ook in Nederland vormen vrouwen in bepaalde sectoren nog altijd een minderheid. Maar de vele diversity-programma’s die steeds meer organisaties initiëren, bieden een mooie kans om daar wat aan te doen.
  19 september 2016
 • Nieuws

  Top 10 coole kantoren in Nederland

  Het stoffige imago van kantoorpanden lijkt verleden tijd en steeds meer strakke en hippe ruimtes doen hun intrede in Nederland. Een van de redenen van deze groeiende aandacht is dat een goede vormgeving en inrichting van de werkomgeving kan bijdragen aan de productiviteit van medewerkers. Een kijkje bij de top 10 van coole Nederlandse kantoren.

  15 september 2016

Partners