Logo

Steven Gudde

Pasfoto
Functie:Docent op de Hogeschool van Amsterdam en Manager Innovatie & Ontwikkeling bij Olympia Uitzendbureau
Organisatie:Hogeschool van Amsterdam
Steven F.A. Gudde (1970) is Manager Innovatie en Ontwikkeling bij Olympia Uitzendbureau. Steven studeerde als systeemkundige af aan de Technische Universiteit Delft op de invloed van personele structuren en organisatieculturen op resultaten van een onderneming en volgde verder opleidingen aan onder andere de Nyenrode Business University en de UvA. Sinds zijn afstuderen in 1995 is hij actief in de wereld van organisaties en werk. Hij werkte bij Brunel, PriceWaterhouseCoopers Consulting, IBM en Randstad. In zijn huidige werk is hij verantwoordelijk voor innovatie en adviseert hij bedrijven bij complexe HR- en organisatievraagstukken. Daarnaast volgt Steven actief de ontwikkelingen op gebied van werk, arbeidsmarkt en arbeidsrelaties op de voet waarover hij veelvuldig schrijft en spreekt. Steven werkte mee aan publicaties en verschillende onderzoeken, en is een graag geziene spreker over onder meer arbeidsmarkt, HR-ontwikkelingen, organisaties en arbeidstrends. Naast zijn werk bij Olympia is hij docent op de Hogeschool van Amsterdam en gastdocent op andere instituten op het gebied van: HR & leiderschap, trends, talentmanagement en organisatieculturen. Tevens is hij lid van verschillende werkgroepen en lid van de Raad van Logistieke Kennis van EVO voor het domein arbeidsmarkt en opleidingen.

Bijdragen

 • Blog
  Foto <a href="/s-gudde" class="active">Steven Gudde</a>

  Selectieproces medewerkers is niet meer van deze tijd

 • Blog
  Foto <a href="/s-gudde" class="active">Steven Gudde</a>

  Oude HR-trends keren steeds terug

 • 22 december 2013

  Volgens mij zijn we het met elkaar eens. De verandering gaat veel verder dan het huidige manier van organiseren van arbeid en flexibele organisatievormen. Daar zijn op een aantal vlakken zeker al veel grotere stappen zichtbaar. Die zijn echter nog niet overal, en voor iedereen even haalbaar.
  De eenzijdige en instrumentele benadering van de geschetste trends in het artikel waar ik in mijn stuk aan refereer laten zien dat er nog een wereld te winnen valt en dat oude conventies stevig in het zadel zitten.