Logo
  • Persbericht
  • 16 augustus 2018
  • Driessen

Nieuwe aanpak social return vergroot werkgeluk

Social return is ‘hot’. Organisaties in de overheid zijn verplicht om bij grote aanbestedingen afspraken met betrekking tot social return op te nemen. Maar ook andere organisaties vinden het steeds belangrijker om hun maatschappelijke footprint achter te laten. Bij Driessen is dit niet anders. Om social return beter te managen werken wij vanaf nu met WIZZR-BIZZ.

Beeld Nieuwe aanpak social return vergroot werkgeluk

Transparantie en zichtbaarheid

Dit softwaresysteem van ProVijf maakt het mogelijk om social return activiteiten transparant en zichtbaar te maken. En daar is veel behoefte aan. Karin van de Kerkhof, social return adviseur bij Driessen, vertelt: “Bij Driessen doen we veel op het gebied van social return. Enerzijds omdat we dit vanwege aanbestedingen richting onze opdrachtgevers in de overheid verplicht zijn, maar ook omdat we maatschappelijk verantwoord ondernemen zelf belangrijk vinden. Het produceren van cijfers rondom social return afspraken was echter een arbeidsintensieve klus. Dit lost WIZZR-BIZZ voor ons op. Met één druk op de knop draaien we analyses die up-to-date zijn. En dat bespaart veel tijd.”

Efficiency als mooiste uitdaging

Als procesmanager is Maikel van Doveren, een van de partners binnen ProVijf, altijd bezig om uitvoering zo eenvoudig mogelijk te maken. “Bij de overheid werd als eerste gewerkt met WIZZR, maar al direct zagen we met WIZZR-BIZZ kansen voor opdrachtnemers. Samen met Driessen hebben we deze tool onlangs verder ontwikkeld en een hoge mate van automatisering op het gebied van informatieverwerking aan het systeem toegevoegd. Het realiseren van deze efficiency-slag was de mooiste gezamenlijke uitdaging.”

Op naar nog meer werkgeluk

De ingebruikname van WIZZR-BIZZ stelt Driessen in staat om social return naar een hoger niveau te tillen. Karin: “Omdat de hygiënefactoren op administratief gebied goed geregeld zijn, kunnen we onze tijd voortaan volledig besteden aan activiteiten die er écht toe doen. In onze samenwerking met opdrachtgevers betekent dit dat we echt kunnen opereren als partners. En dit biedt kansen om nog meer werkgeluk te creëren voor mensen op de arbeidsmarkt die het moeilijk(er) hebben.

Producttips