Logo
  • Persbericht
  • 29 april 2016
  • Raet
  • Bron: Persbericht

Fetim kiest Raet om HR-systemen wereldwijd te centraliseren

Amersfoort, 12 april 2016 – Fetim Group heeft de HR-cloudoplossing Youforce van Raet gekozen voor het centraliseren van de HR-systemen. Doordat er in verschillende landen gewerkt werd met verschillende oplossingen, miste Fetim Group centraal inzicht in de HR-informatie. Door te kiezen voor één oplossing wil de organisatie meer structuur brengen in de medewerkersinformatiesystemen, de HR-beleving voor medewerkers verbeteren en de administratie verlichten. 

Daarnaast was het belangrijk om over een module voor HR-analytics te beschikken om internationale rapportages te vereenvoudigen en verbeteren en effectiever te reageren op veranderingen in de internationale bedrijfsomgeving. De oplossing is beschikbaar in verschillende talen en voor alle landen.

HR in de cloud
Youforce is een oplossing waar alle HR-processen online samenkomen. Het biedt managers en medewerkers inzicht in en controle over alle HR-zaken, vanaf ieder device. Om het maximale uit medewerkers te halen, is het essentieel dat organisaties centraal inzicht hebben in de medewerkersinformatie. De oplossing combineert onder andere modules op het gebied van payrolling, workforce management, talentmanagement en HR-intelligence. Realtime dashboards en rapportages zorgen ervoor dat Fetim Group strategische keuzes kan maken op basis van accurate en up-to-date informatie. 

Mathieu Köster, Global HR Director bij Fetim Group: “Ons motto is ‘to help people love, where they live, work and play’. Dit willen wij niet alleen voor onze klanten realiseren, maar ook voor onze medewerkers. Het gemak van werken, goede systemen en waar mogelijk ontzorgen staan hierin centraal. Door meer toegevoegde waarde te halen uit het HR-systeem zorgen we tegelijkertijd voor meer werkplezier. Doorslaggevend in de keuze voor Raet was de specifieke kennis van HR-processen en jarenlange ervaring in consultancy en payrolling. Het fijne aan de samenwerking is dat het HR-professionals zijn die systemen verkopen en niet andersom. Ze begrijpen waar het over gaat en helpen ons stap voor stap met de implementatie.”

Anna Alting Siberg, Client Manager International bij Raet: “Steeds meer internationale organisaties lopen tegen een diversiteit van oplossingen op verschillende vestigingen aan. Dit maakt het voor HR-afdelingen vaak lastig om over meerdere landen heen te rapporteren en een eenduidig talentmanagementbeleid te voeren. Ook Fetim Group liep tegen deze uitdaging aan, maar zet nu de stap naar één geïntegreerd systeem. Naast de digitale administratie kan Fetim Group met behulp van HR-analytics beter en sneller rapporteren en hun HR-systeem ten volle benutten. Daarnaast zorgt de Performance Management-module voor meer inzicht in de talenten over alle landen heen. Hiermee is Fetim Group klaar voor de toekomst.”

Het implementatietraject is gestart en de livegang wordt medio 2016 verwacht.

-----
Over Fetim Group
De Fetim Group is een toonaangevende internationale onderneming, gespecialiseerd in de ontwikkeling en het ontwerp van decoratieve producten. ‘To help people love where they live, work and play’. Fetim Group heft een breed scala aan producten als vloeren, raamdecoratie, shelving, sanitair en bouwmaterialen. De Fetim Group is al bijna 100 jaar actief in meer dan 40 landen binnen en buiten Europa en levert zowel aan professionele eindgebruikers als aan retailers en de projectenmarkt. Meer informatie staat op www.fetimgroup.com.