Logo
  • Persbericht
  • 22 augustus 2017

Acture start met nieuw label ActivaSZ

Acture, de grootste private uitvoerder van de sociale zekerheid in Nederland, heeft besloten haar bedrijfsactiviteiten op te splitsen en te starten met een nieuw label ActivaSZ. Acture blijft zich richten op het begeleiden van zieke ex-werknemers in de uitzendsector. ActivaSZ richt zich specifiek op andere bedrijfssectoren in Nederland. Algemeen directeur van ActivaSZ wordt Ruud van Gerwen, tot voor kort commercieel directeur van Acture.

Beeld Acture start met nieuw label ActivaSZ

Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: "Acture is nu negen jaar actief op de markt voor private uitvoering van de sociale zekerheid. We zijn destijds gestart met het bedienen van eigenrisicodragers voor de Ziektewet in de uitzendwereld. Gaandeweg zijn zowel wijzelf als de omstandigheden op de markt veranderd. Zo zijn we actief geworden als uitvoerder van de WGA en hebben we ook steeds meer klanten in andere sectoren. We constateren dat dit een andere aanpak vergt dan bij onze klanten van het eerste uur. Vandaar deze stap."

Op maat gesneden

Ruud van Gerwen, algemeen directeur van ActivaSZ: "In de praktijk zijn er grote verschillen in de uitvoering. Waar we in het geval van de uitzendsector dagelijks zieke ex-werknemers aan de lijn hebben, is dat bij andere sectoren incidenteler. Vandaar dat het voor ActivaSZ  een logische stap is om deze klanten apart en met een op maat gesneden aanpak te bedienen."

Vertrouwde kwaliteit

Derks: "Natuurlijk kunnen de collega's van ActivaSZ gewoon blijven putten uit het reservoir van over de jaren opgebouwde kennis en kunde opgedaan door Acture. AcitvaSZ klanten profiteren dus van extra focus en maatwerk, op het hoge kwaliteitsniveau dat ze vanouds van ons gewend zijn."

Producttips