Logo

MyCademy | Continue kennisontwikkeling

Het is voor vrijwel elk bedrijf een uitdaging om de kennis van IT-professionals op peil te houden. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en wie niet meegaat heeft geen toekomst.

MyCademy biedt een totaalconcept en bewezen framework waarmee IT-organisaties en interne IT-afdelingen geholpen worden de stap te maken naar de continu lerende organisatie. Dit framework noemen we het Continuous Learning 3C-model.

Succes in continue kennisontwikkeling bereik je immers door drie key-elementen met elkaar in balans te brengen: Cultuur, Capability en Commitment. Aan de hand van het 3C-model doorlopen we 4 stappen:

✔️ Voorbereiding, nulmeting aan de hand van het 3C model.
✔️ Vertalen naar een passende aanpak op maat met bijbehorende doelen.
✔️ Inrichten eigen Academy (platform) en daadwerkelijke onboarding.
✔️ Continu leren daadwerkelijk toepassen in de dagelijkse praktijk en vervolgens evalueren.

Iedere organisatie is uniek en dat vraagt verschillende leervormen. Via ons Continuous Learning platform ontsluiten wij e-learning, klassikale trainingen, blended learning, interne kennissessies, micro learning, virtuele labs en meer.

Met de inzet van het opleidingsplatform in combinatie met het ruime aanbod aan trainingen én de persoonlijke begeleiding van MyCademy komt continue kennisontwikkeling echt binnen handbereik. En daarmee gegarandeerd een blijvend concurrentievoordeel.

  • Achtergrond
    Beeld De vijf kenmerken van een goede leercultuur

    De vijf kenmerken van een goede leercultuur

  • Case
    Beeld Persoonlijk leertraject bij InWork: loopbaanpaden en integrale aanpak

    Persoonlijk leertraject bij InWork: loopbaanpaden en integrale aanpak