AFAS | HRM-software

22_overafas.jpg?itok=spb4lIIY

Als HR-manager bent u veel tijd kwijt met administratieve taken, zoals het verwerken en registreren van verlofbriefjes en ziekmeldingen. Daardoor komt u bijna niet toe aan de core business van uw vak: persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en coaching van uw medewerkers. En dat zijn nu juist de mooie kanten van uw vak!

Met de HRM en Payroll software van AFAS automatiseert u gemakkelijk veel administratieve werkzaamheden. Werkt verdampt door gebruik van Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS). Medewerkers kunnen zelf online verlof aanvragen, verzuim registreren en mutaties doorvoeren. Managers accorderen online onkostendeclaraties, inkoopfacturen en hebben altijd en overal toegang tot  stuurinformatie door middel van cockpits. Download nu de brochure "7 effecten van HRM Software".

Uw voordelen van AFAS HRM software

 • Eenmalige vastlegging, geen losse systemen
 • Een verlaagde administratieve werkdruk
 • Tijd voor advies, beleid en de menselijke factor
 • Inzicht in kritische ken- en stuurgetallen
 • Overzichtelijke management rapportage
 • Besparing van geld, tijd en papier

Kortom: inzicht, overzicht en grip op uw HR-processen.

Jan Jaap Boskaljon over de voordelen van e-HRM

Wat levert e-HRM software van AFAS u op?


Artikelen (31)

 • Nieuws

  Zet humor in voor meer organisatiesucces

  Humor verbindt, opent deuren, verhoogt de productiviteit bij medewerkers en is van groot belang voor het imago van je organisatie. Toch gebruiken maar weinig werkgevers en leidinggevenden humor als een instrument om deze effecten te bereiken. Vreemd, want maak humor onderdeel van je bedrijfscultuur en je bent van succes verzekerd!

  30 maart 2016
 • Achtergrond

  HRM kan en mag bijdragen aan betere teams!

  Binnen organisaties wint teamontwikkeling sterk aan belang. Logisch, want wat is er nou leuker voor medewerkers dan in teamverband te werken waarbij de individuele competenties ten volle benut en gewaardeerd worden?
 • Achtergrond

  Hoe je miljoenen verdient met e-hrm

  E-hrm is bezig aan een flinke opmars en ondernemers kunnen er miljoenen euro’s mee verdienen. Ruim de helft van de bedrijven maakt er gebruik van, zeker 10% meer dan voor de crisis. De systemen zijn geavanceerder dan ooit. Alle onderdelen van hrm kunnen erdoor worden geautomatiseerd, van verzuimbeheer en personeelsplanning tot talentmanagement en interne communicatie.
  Topic: 
 • Achtergrond

  Strategische Personeelsplanning gaat óók over passie en bevlogenheid

  Dat Strategische Personeelsplanning hoog scoort in de top 3 van voornaamste HR-issues vindt Maaike Huisman niet vreemd. Er komen immers ontzettend veel veranderingen op organisaties af. De vergrijzing stelt veel bedrijven voor een probleem en de jongste generaties gaan al lang niet meer voor de ‘lifetime employment’ en kijken niet verder dan een paar jaar vooruit. Strategische Personeelsplanning past bovendien goed bij de ambitie van HR om business partner te worden en mee te praten op het hoogste niveau.
 • Achtergrond

  Talent management: 'HR Professional wordt kennismakelaar'

  Ingrid Kerr begrijpt wel dat het onderwerp Talent Management in de top 3 van voornaamste topics voor de komende jaren is beland. Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat het talent door de crisis voor het oprapen ligt, zien de meeste HR professionals al lang aankomen wat de consequenties zijn van de vergrijzing en de dalende beroepsbevolking.
 • Achtergrond

  'E-HRM is winst voor medewerker, manager én HR'

  Mohamed Amri is er van overtuigd dat e-HRM nog veel meer kan gaan betekenen voor organisaties dan op dit moment het geval is. Voor de HR-professional biedt e-hrm de mogelijkheid om tijd vrij te maken voor de echt inhoudelijk zaken en voor de lijnmanager betekent e-HRM veel meer inzicht: “e-hrm en Self Service oplossingen voor medewerker en managers gaan organisaties echt helpen om afdelingen tot hogere niveaus te bewegen.”
  Topic: 
 • Nieuws

  HR-professional heeft weinig concrete ambities

  De ambities van HR-professionals op langere termijn zijn weinig concreet. Het merendeel heeft nog geen precieze ideeën over zijn of haar carrière in de toekomst. Dat blijkt uit de HR-scan van AFAS Software onder ruim 600 HR-professionals.

  26 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Wat is de toekomst van HR?

  Hoe zien de organisatie en medewerker van de toekomst eruit? En wat betekent dit voor HR als functie? Tijdens een rondetafelgesprek na afloop van de Beter Ondernemen Show afgelopen maand werd hierover gediscussieerd tussen Peter van Uhm, Bas van der Veldt, Bart Hufen en Peter van den Hout onder leiding van presentator Bas Westerweel.

  22 april 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Gamification Guru Bart Hufen over werkgeverschap 2020

  De laatste spreker op het tapijt tijdens De Beter Ondernemen Show is Bart Hufen, oprichter van BrandNewGame. Nadat hij ontslagen was en het uit was met zijn vriendin, heeft hij een boek geschreven over games. Daarna ging het snel. Hij maakt games voor het bedrijfsleven. Hufen: “Gamen is met doelstellingen werken, obstakels overkomen, besluiten nemen. Je doet praktijkervaring op, want playing is practice. En exploration is experience. Kom dan ook zo snel mogelijk met een product. Al doende kun je het aanpassen.”

  26 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Googler Robert-Jan van Berckel over werkgeverschap 2020

  Onder leiding van Bas Westerweel deelden drie uiteenlopende sprekers hun visie op werkgeverschap 2020 tijdens De Beter Ondernemen Show. Een daarvan was Robert-Jan van Berckel, HR Business Partner Benelux bij Google. ‘We werken veel met grote teams, dan kun je niet micromanagen’

  26 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann

Pagina's

Cases (2)

 • Oog voor optimalisatie HR-processen

  Het economisch tij in Nederland lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De zorg moet echter nog door een zure appel heen. Ingrijpende hervormingen staan op stapel die de stijgende zorgkosten als gevolg van de vergrijzing het hoofd moeten bieden. Er moet bezuinigd worden, efficiënter worden gewerkt. Dat dit niet ten koste van de kwaliteit hoeft te gaan maar daaraan juist kan bijdragen, laat de HR-automatisering van de Antonius Zorggroep in Friesland zien.
 • Neckermann.com is nu totaal digitaal

  Het Zeeuwse e-commerce bedrijf Neckermann.com wilde graag een interne efficiencyslag maken. Dat lukte prima met HRM/Payroll van AFAS. Het leverde veel op in de vorm van besparingen, meer inzicht én een cultuuromslag. Want ‘kan niet’ bestaat niet meer bij Neckermann.com.

Downloads (5)

 • download

  Organiseren in 2023

  Er bestaat een algemeen beeld over generatie-Y: Ze willen thuis werken, veel vrijheid en op afstand communiceren. Is dat wel zo? Hoe willen zij zelf eigenlijk werken?
  2 maart 2014
  Topic: 
 • download

  Het faciliteren van zelfsturende teams

  Je kunt geen krant openslaan of je leest over de transitie in de zorg. De veranderingen die op stapel staan, komen in het kort neer op meer doen met minder. De zorg moet efficiënter en rondom de cliënt georganiseerd worden.
  2 maart 2014
  Topic: 
 • download

  De 5 effecten van e-HRM

  E-HRM; de HR-afdeling kan bijna niet meer om deze term heen. De vakbladen en digitale platforms staan er vol van. Zelf bent u er net mee aan de slag of wilt u er graag mee aan de slag.
  1 maart 2014
  Topic: 
 • download

  Download: Medewerkers met schulden

  We verkeren in een financiële crisis. Deze economische situatie heeft z’n weerslag op ieder persoonlijk. Ongeveer 720.000 mensen in Nederland hebben schulden.
  4 oktober 2013
  Topic: 
 • download

  Download: E-HRM brengt fun in organisatie!

  E-HRM wordt bij organisaties vaak ingevoerd vanwege efficiency en kostenbesparing. Daarmee wordt e-HRM als tool echter schromelijk tekort gedaan.
  28 januari 2013
  Topic: 

Producten bij deze cases

 • Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat.

Producten (1)

 • Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat.