Logo
  • Nieuws
  • 24 juni 2019
  • Bron: Office Depot

Hitte op de werkvloer: 4 tips

Drink voldoende water, draag dunne kleding, beperk lichamelijke inspanning en blijf zo veel mogelijk in de schaduw. Zo luidt het standaard advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nu de temperatuur op de werkvloer oploopt. Door de hitte kan de productiviteit afnemen, werken mensen met minder plezier en is er meer kans dat er fouten worden gemaakt. Wat kunt u hieraan doen?

Beeld Hitte op de werkvloer: 4 tips

De University of California heeft berekend dat de meest ideale temperatuur in een kantooromgeving 22 graden Celsius is. Als het binnen warmer dan 25 graden Celsius is, gaat de prestatie per graad met 2 procent omlaag. Bij 30 graden komt dit neer op een productiviteitsverlies van 10 procent.

Zorg voor 'behaaglijkheid' op het werk

Hoewel in de wet nergens staat vanaf welke temperatuur werkgevers het werk moeten stil leggen, worden werkgevers wel verantwoordelijk gesteld voor de veiligheid en de behaaglijkheid op het werk. Om te voorkomen dat werknemers teveel productiviteit verliezen of zelfs onwel worden op kantoor, geeft kantoorartikelenleverancier Office Depot enkele tips voor de werkgever om de werknemers te beschermen tegen de hitte:

Producttips