Logo
  • Nieuws
  • 8 december 2016
  • Bron: Glassdoor

Top 20 Best beoordeelde werkgevers (door werknemers)

Vodafone is dit jaar de best beoordeelde werkgever. Gevolgd door de NS en Sligro. Dit blijkt uit de Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland van vacature- en carrièremarktplaats Glassdoor. De Top 20 is gebaseerd op de input van de werknemers zelf. Door het vrijwillig achterlaten van een anonieme bedrijfsreview op Glassdoor, hebben werknemers de afgelopen jaren feedback gedeeld over hun baan, werkcultuur en werkgever.

Beeld Top 20 Best beoordeelde werkgevers (door werknemers)

Naast een algemene beoordeling en CEO-rating leveren werknemers ook feedback over de carrièremogelijkheden, compensatie & arbeidsvoorwaarden, cultuur & waarden, senior management en werk/privé balans bij hun werkgever. De Top 20 is gebaseerd op alle reviews tot 16 november 2016 van Nederlandse werknemers bij werkgevers met minstens 1.000 medewerkers.

Transparant en betrokken

De Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers bevat bedrijven uit verschillende bedrijfstakken en het lijstje toont aan dat er geen specifieke bedrijfstak is waarin werknemers over het algemeen meer tevreden zijn. Eerder laat het zien dat als je als bedrijf extra moeite neemt om een transparante en betrokken werkgever te zijn door middel van eerlijke beloning en investeringen in het personeel, dat zeer wordt gewaardeerd door werknemers, ongeacht de industrie.

Concurrentievoordeel

“De bedrijfscultuur en werksfeer zijn essentiële overwegingen voor werkzoekenden wanneer zij voor een nieuwe werkgever kiezen. De best beoordeelde werkgevers in Nederland zijn bepaald door de stem van hen die het bedrijf echt het beste kennen: de mensen die er werken. Dit helpt werkzoekenden om goede werkgevers in het hele land te identificeren,” zegt Diarmuid Russell, Glassdoor Head of International. “Bedrijven met tevreden werknemers bewijzen telkens weer dat zij vanuit een concurrentieoogpunt  voordeel hebben ten opzichte van andere bedrijven waar het aankomt op werving en algeheel zakelijk succes.”

Reviews

Werknemers die een review achterlaten op Glassdoor wordt gevraagd zowel de pluspunten als minpunten van hun werkgever op te geven om tot gebalanceerde reviews te komen. Daarnaast geven ze advies aan het management van hun werkgever. Tot slot krijgen ze de vraag of ze hun werkgever zouden aanbevelen bij een kennis en of ze denken dat het bedrijf waar ze werken beter, slechter of hetzelfde zal presteren in de komende zes maanden.

Reacties werkgevers top 3

Thomas Mulder, HR director Vodafone:

“Het succes van Vodafone in de innovatieve en competitieve telecom markt ligt in de handen van onze collega's. Dat zij ons deze feedback geven is fantastisch en een teken dat de mentaliteit van onze mensen nauw aansluit bij wat wij als bedrijf willen zijn. Dat geeft nog meer vertrouwen in onze toekomst!”

Anita Boonstra, Manager Public Relations/ Woordvoerder NS:

“Iedereen in Nederland kent NS. Maar wat je allemaal bij ons kunt doen, en hoe leuk het is om bij ons te werken dat weten nog niet zo veel mensen. Dat terwijl we met zo’n 30.000 medewerkers één van de grootste en meest veelzijdige werkgevers van het land zijn. Niet alleen onze collega’s op de trein, maar ook onze IT’ers, engineers en winkelmedewerkers doen allemaal elke dag opnieuw hun best om Nederland in beweging te houden. Dat doen ze met enthousiasme en vol trots, zo blijkt uit ons medewerkerbetrokkenheidsonderzoek maar dus ook uit de reviews die zij delen via Glassdoor.”

Jeroen de Bree, directeur P&O, Sligro:

“Natuurlijk zijn wij trots op deze score! Ondanks dat wij vinden dat ‘goed werkgeverschap’ geen wedstrijd tussen bedrijven moet zijn, maar het resultaat van onze jarenlange gezamenlijke inspanningen om de menswaarden in onze bedrijfscultuur te borgen en er ook naar te werken. Dit is dus een mooie bevestiging dat de Sligro-medewerkers dit herkennen en waarderen!”

Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers

1.     Vodafone
Bedrijfsbeoordeling: 4.4
2.     Nederlandse Spoorwegen
Bedrijfsbeoordeling: 4.4
3.     Sligro Food Group
Bedrijfsbeoordeling: 4.3
4.     UMC Utrecht
Bedrijfsbeoordeling: 4.3
5.     Deen Supermarkten
Bedrijfsbeoordeling: 4.3
6.     Microsoft
Bedrijfsbeoordeling: 4.2
7.     KLM
Bedrijfsbeoordeling: 4.2
8.     Exact
Bedrijfsbeoordeling: 4.2
9.     OGD
Bedrijfsbeoordeling: 4.2
10. Bol.com
Bedrijfsbeoordeling: 4.1


11. HEMA
Bedrijfsbeoordeling: 4.1
12. Deloitte
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
13. IKEA
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
14. ASML
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
15. PwC
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
16. PostNL
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
17. KPN
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
18. DSM
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
19. Coolblue
Bedrijfsbeoordeling: 4.0
20. EY
Bedrijfsbeoordeling: 3.9

 

Producttips