Logo
  • Nieuws
  • 21 december 2016
  • Bron: Randstad

Werkenden rekenen niet op eindejaarsbonus

Driekwart verwacht dat zijn of haar werkgever het financieel beter zal doen in 2017. Dit wordt niet gekoppeld aan het krijgen van een eindejaarsbonus. Slechts 38% verwacht eind van het jaar een bonus te krijgen. Vorig jaar was dit nog 43%.

Beeld Werkenden rekenen niet op eindejaarsbonus

De meeste werknemers verwachten dat de economie zal verbeteren in 2017 (60%). Zij onderschrijven de conclusie van het Centraal Planbureau dat Nederland de crisis te boven is. Een derde is nog pessimistisch en denkt dat de economie juist zal verslechteren. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over het vierde kwartaal van dit jaar. Ook over de verwachtingen voor hun eigen werkgever zijn werknemers positief.

Mannen zijn positiever over de economie dan vrouwen. Gemiddeld verwacht 60% van de werkende Nederlanders dat komend jaar de economie zal groeien, onder mannen is dat 65%. Jongeren zien volgend jaar rooskleurig tegemoet; van werkenden onder de 34 jaar verwacht 69% dat de economie zal verbeteren. Ditzelfde geldt met betrekking tot de vooruitzichten voor de eigen werkgever (79% versus gemiddeld 73%).

Over de kansen op het krijgen van een extraatje eind van het jaar lopen de meningen van mannen en vrouwen nog meer uiteen. 44% van de mannen verwacht eind van het jaar een bonus. Van de vrouwen denkt slechts 30% een extra financiële beloning te krijgen.

Producttips