Logo
  • Nieuws
  • 3 april 2017
  • Bron: Jobfeed

Flinke stijging HR-vacatures (vooral recruitment en support)

Het aantal HR-vacatures is het afgelopen jaar flink gestegen. In 2016 werden 37.763 unieke vacatures voor HR- en recruitmentfuncties online geplaatst, een stijging van 24,2% ten opzichte van 2015. Bijna de helft van het totaal aantal unieke online vacatures betrof vacatures voor recruitment (46,6%), gevolgd door personeelsadministratie en HR-support (31,5%).

Beeld Flinke stijging HR-vacatures (vooral recruitment en support)

Dat blijkt uit een analyse van Jobfeed, Textkernel’s Big Data tool voor vacatures. In 17,5% van de onderzochte vacatures werd gevraagd naar HR-managers, in 4,4% van de gevallen ging het om vacatures voor training en loopbaanadvies.

Opvallend is dat het aantal vacatures voor ondersteunende HR-functies sinds 2013 harder groeit dan het aantal vacatures voor HR-managers. In 2013 waren de marktaandelen nog ongeveer gelijk, de laatste paar jaren lopen ze steeds verder uit elkaar. De provincies Noord-, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant hebben samen een marktaandeel van 75% van alle vacatures voor HR-professionals. Kijken we naar de verdeling van vacatures in het algemeen in 2016 dan hebben deze provincies gezamenlijk een marktaandeel van 66%.

Buzzwords in HR-vacatures

HR- en recruitmentfuncties zijn echte HBO-functies; in 67,7% van de onderzochte vacatures werd om HBO-niveau gevraagd. Ook in voorgaande jaren was HBO het meest gevraagde opleidingsniveau. Social media is het meest gebruikte buzzword in HR-vacatures, op de voet gevolgd door Talent management. Candidate journey kwam daarentegen slechts een enkele keer voor.

Producttips