Logo

GrassGreener Europe helpt irrigatiekoning Revaho aan de beste managers

  • Werving & selectie
Revaho, een dochteronderneming van de Netafim Group, is een producent van geavanceerde druppel irrigatie systemen en tevens groothandel en importeur voor alle mogelijke producten en materialen, die nodig zijn voor irrigatie in de kassen en in het open veld. Het bedrijf maakt momenteel een snelle groei door en is daardoor vrijwel permanent op zoek naar nieuwe mensen. Voor het aantrekken van executive toptalent maakt Revaho gebruik van de kennis en kunde van het executive search bureau GrassGreener Europe.
Beeld GrassGreener Europe helpt irrigatiekoning Revaho aan de beste managers

Peter van Steen, CEO van Revaho en Managing Director Netafim North Europe, kwam in aanraking met GrassGreener Europe toen hij op zoek was naar een managing director voor Netafim UK. Het selectieproces en de gevonden kandidaat bevielen zo goed, dat sinds die tijd het bureau regelmatig nieuwe searches mag doen. Enkele functies die GrassGreener Europe heeft vervuld zijn o.a. de CFO en Finance Manager North Europe, een Quality Lean Manager Revaho en een Plant Manager voor de productiefaciliteit in Nederland.

“Ons bedrijf groeit als kool,” vertelt Van Steen. “De wereldbevolking groeit en de land- en tuinbouw moet geïntensiveerd worden om al die mensen te voeden. Irrigatie en efficiënt gebruik van water en voedingsstoffen voor de gewassen zijn daarbij cruciaal. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema. Water is schaars en slimme irrigatie zorgt voor veel minder water- en energieverbruik. Door de groei van ons bedrijf hebben we steeds meer goede mensen nodig.”

Revaho werkte voorheen altijd met andere grote headhuntersbureaus. GrassGreener Europe heeft echter een heel eigen manier van werken die sterk afwijkt van die traditionele bureaus. Van Steen: “Het verschil merkte ik al direct toen de directeur van GrassGreener Europe, Eli Barenholz, bij ons op kantoor langskwam. Hij wil de cultuur van ons bedrijf opsnuiven en goed begrijpen wat we hier nu eigenlijk doen. Een persoonlijke aanpak die ik zeer waardeer.”

Van Steen is nog steeds tevreden dat hij toen de beslissing genomen heeft om ook volgende searches door GrassGreener Europe uit te laten voeren. “GrassGreener Europe heeft managers geselecteerd die goed passen in onze bedrijfscultuur. En dat zit hem vooral in de unieke methode van dit bureau,” aldus Van Steen.

BarHeim-Methode en het consensusmodel

De BarHeim-Methode is een methodiek die door GrassGreener Europe zelf is ontwikkeld. De selectiemethode bestaat uit vijf stappen en is het ultieme medicijn voor het voorkomen van een mismatch.

Van Steen is met name enthousiast over de wijze waarop het gewenste profiel van een kandidaat tot stand komt. Naast een functioneel profiel wordt er ook een psychometrisch profiel van de gewenste kandidaat opgesteld. Deze komt tot stand door de verwachtingen van alle mensen – die een rol spelen bij het selectieproces – in kaart te brengen en deze te verwerken in een consensusprofiel. Dit consensusprofiel wordt met behulp van software samengesteld. Als er grote verschillen zijn in de verwachtingen, wordt dat teruggekoppeld. “Dit systeem werkt geweldig goed. Je komt samen tot het meest ideale profiel van de potentiële kandidaat,” aldus van Steen.

Van Steen ziet nog meer voordelen van deze methode. “Het is geen eindeloos, tijdrovend proces. Als GrassGreener Europe drie of vier goede kandidaten voor ons geselecteerd heeft, zorgen ze ervoor dat wij deze kandidaten op één dag kunnen interviewen. Aan het einde van die dag kunnen alle mensen die iets met de selectie te maken hebben, aangeven welke kandidaat in hun ogen het beste is. Zo hak je snel knopen door. We hebben al meerdere keren unaniem met elkaar voor dezelfde kandidaat gekozen. Dit geeft wel aan dat zo’n consensusmodel goed werkt.”  

Uitstekende Return on Investment

Het inhuren van GrassGreener Europe is volgens Van Steen de investering meer dan waard.  “Het blijkt een goede Return on Investment te zijn geweest, vooral als je bedenkt dat goede mensen het succes van je bedrijf bepalen. Het is eigenlijk net zoals met een irrigatiesysteem. Dat zijn systemen met een sterke onderlinge afhankelijkheid. Je merkt het daardoor meteen als er sprake is van een zwakke schakel. GrassGreener Europe helpt ons geen zwakke schakels aan te nemen. Ik kan GrassGreener Europe daarom ook van harte aanbevelen.”

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.