Logo

Door continue focus op employee experience verslaat Dar de benchmark

  • Strategisch HR
Dar staat voor: Duurzaam Afval-, grondstof- en (openbaar) Ruimtebeheer in het Rijk van Nijmegen en werkt al sinds 2010 met Integron samen bij het verzamelen van feedback van de medewerkers. Met 10 jaar samenwerking een mooi jubileum! Elke twee jaar halen we d.m.v. een breed werkbelevingsonderzoek gericht feedback op onder de medewerkers. Deze feedback is belangrijk voor Dar omdat het bedrijf graag wil weten wat er leeft onder de medewerkers en waar ruimte is om zaken in de werkbeleving te verbeteren. Tevens gebruikt Dar het onderzoek onder andere om beleidskeuzes te maken en om hun visie te bepalen.
Beeld Door continue focus op employee experience verslaat Dar de benchmark

Begin 2020 is het laatste onderzoek uitgevoerd. Om een goede trend en vergelijking met de afvalbenchmark van Integron te waarborgen is er voor gekozen om de vragenlijst van 2018 grotendeels te behouden. Daarnaast is maatwerk geboden door onderwerpen toe te voegen die specifiek voor Dar gelden zoals de kernwaarden, veiligheid, middelen en flexibiliteit in werken.

Aandacht voor de opvolging van het medewerkersonderzoek

Volgens Myke Kregting (HR-adviseur) is Dar als organisatie aan het vernieuwen: “De interne bedrijfsvoering is continu in ontwikkeling en zijn er in de afgelopen jaren wijzigingen gedaan in de structuur.  Ook krijgt het medewerkersonderzoek veel aandacht in zowel de voorbereiding, uitvoer als opvolging. De resultaten worden breed gedeeld met de organisatie (o.a. op infoschermen en vanuit de aangeleverde motion graphic) en worden op alle niveaus (directie / MT / leidinggevenden / teams) besproken. Tevens wordt voor iedere individuele medewerker het teamresultaat afgezet tegenover de overige de teams en het totaalresultaat.”

Focus op employee experience

De focus op employee experience is goed te zien in de resultaten. Waar deze in 2016 nog beduidend onder de benchmark afvaldienstverlening scoorde, overstijgt Dar de benchmark in 2020. Niet alleen laten de respons en tevredenheid een positieve ontwikkeling zien, de medewerkers zijn ook aanzienlijk loyaler en trotser om voor Dar te werken. Kortom, een mooi resultaat.

Door de Corona crisis heeft de daadwerkelijke opvolging van het onderzoek nog niet in zijn geheel plaatsgevonden. In het najaar staan gesprekken gepland waarin de teams vanuit de resultaten op zoek gaan naar concrete verbeterpunten.

Myke werkte voor het eerst samen met Integron:

“Voor mij was de samenwerking nieuw en deze heb ik als zeer positief ervaren. Afspraken worden nagekomen, de lijntjes zijn kort en we krijgen op diverse momenten advies. Integron denkt echt mee met zijn opdrachtgevers om het onderzoek optimaal te laten verlopen.”

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.