Logo
  • Nieuws
  • 21 juni 2017
  • Bron: Nu.nl

Kamermeerderheid voor uitbreiding kraamverlof partners

De Tweede Kamer gaat zich alsnog buigen over een uitbreiding van het kraamverlof voor partners van twee naar vijf dagen. Een meerderheid stemde voor een snellere behandeling van het wetsvoorstel van demissionair minister Asscher van Sociale Zaken.

Beeld Kamermeerderheid voor uitbreiding kraamverlof partners

Het voorstel stond oorspronkelijk op een lijst van onderwerpen die door de Kamer in de ijskast waren gezet zolang er geen nieuwe regering is. "Vaders met een pasgeboren baby moeten nu zo snel mogelijk langer verlof krijgen," reageert Asscher. Hij is blij met het besluit van de Kamer. "Daarmee maken we in ieder geval deze uitbreiding mogelijk. En het kunnen dan ook altijd nog meer dagen worden. Dat willen veel partijen en dat kan nu in de formatie mooi geregeld worden."

Europese plan betaald verlof

De minister hoopt dat de drie dagen extra betaald kraamverlof in 2019 in kunnen gaan. In de Kamer tekent zich verder een meerderheid af tegen het Europese plan voor onder meer een betaald verlof van tien dagen. Onder meer VVD, PVV, CDA en SP zijn tegen dit voorstel van de Europese Commissie. De partijen van links tot rechts vinden dat de Europese Unie zich niet met dergelijke zaken moet bemoeien. Als ook parlementen in andere landen bezwaar maken, moet de commissie opnieuw naar het plan kijken.

Producttips