Logo
  • Nieuws
  • 27 november 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: AD

VVD wil dat Wet werk en zekerheid wordt aangepast

De Wet werk en zekerheid helpt mensen niet eerder aan een vast contract volgens de VVD. De partij wil de nieuwe regels voor flexwerk die net per 1 juli zijn ingegaan dan ook aanpassen zo meldt het AD.

Beeld VVD wil dat Wet werk en zekerheid wordt aangepast

De VVD wil dat Asscher in de wet een uitzondering maakt voor seizoenwerkers en basisscholen. Vooral seizoenwerkers met tijdelijke contracten zijn namelijk de dupe van de nieuwe regels, zegt VVD-kamerlid Anne Mulder. Hij geeft als voorbeeld campings, sportclubs en tuinders waar medewerkers geen vast contract kunnen krijgen. En ook basisscholen hebben problemen met de nieuwe regels. Daar kunnen invalkrachten pas na zes maanden weer ingezet worden. Het is dan moeilijk om een vervanger te vinden bij plotselinge ziekte.

Ook het CDA vindt dat de wet niet werkt. Volgens CDA’er Pieter Heerma leidt deze wet in de seizoensarbeid tot ‘het vernietigen van banen en schade voor de economie’.
Toch trekken VVD en CDA te snel conclusies aldus de PvdA. “De wet is pas vijf maanden van kracht en er wordt door sociale partners nog volop gesproken,” aldus PvdA-kamerlid Roos Vermeij.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.