Logo
  • Nieuws
  • 2 juli 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Nu.nl

FNV en LTO praten over oplossing seizoenswerk in WWZ

Asscher kondigde aan dat hij openstaat voor aanpassing van de Wet werk en zekerheid (WWZ). Werknemers- en werkgeversorganisaties moeten daar zelf voor met een oplossing komen. Dat lijkt nu te gebeuren, vakbond FNV en brancheorganisatie voor de landbouw LTO zijn in gesprek zo meldt Nu.nl.

Beeld FNV en LTO praten over oplossing seizoenswerk in WWZ

Voor sectoren waar veel met seizoenswerkers wordt gewerkt, zoals de tuinbouw en de recreatiesector, lijken de regels te strikt.

Oplossing

Ton Heerts, voorzitter van vakcentrale FNV, tegen Nu.nl: "Wij kijken als FNV naar knelpunten, maar het is echt te vroeg om de wet nu al te evalueren en te spreken van een weeffout in de wet.”
Hij gaf ook aan nog geen alomvattende oplossing te hebben. “Je kunt afspreken om voor een langere periode een bepaald aantal uren te werken die je opschaalt op de piekmomenten."

Ontslagaanvragen

De voorzitter zei het wel te betreuren dat er een dag voordat de WWZ in werking treedt, behoorlijk meer ontslagaanvragen zijn binnengekomen bij kantonrechters. Heerts: "Kennelijk is de boodschap dat er iets verandert goed overgekomen. Dat werk is echter niet weg, dat vind ik belangrijker.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.