Logo
  • Nieuws
  • 2 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Zo trekt u hoger opgeleiden: platte organisatie met veel vrijheid

Vrijheid, dat zoeken hoger opgeleiden vooral in hun eerste baan. Dit is onderzocht door de site Kiesjewerkgever.nl onder meer dan 5.000 starters. Starters geven aan graag bij een organisatie te werken met een platte hiërarchische structuur waar veel in projecten gewerkt wordt. Binnen een dergelijke organisatie verwacht men de vrijheid te vinden om eigen zaken op te pakken.

Beeld Zo trekt u hoger opgeleiden: platte organisatie met veel vrijheid

Starters zijn minder enthousiast over een organisatie waar men intensief wordt gecontroleerd op de uitgevoerde werkzaamheden. Vrijheid wordt in de eerste plaats geassocieerd met eigen verantwoordelijkheid.

 

Opleiding naast het werk

Verder blijkt ook uit het onderzoek dat hoger opgeleiden veel waarde hechten aan hun persoonlijke ontwikkeling. Starters willen graag leren en vinden evaluaties van de werkzaamheden erg belangrijk.

Ook wil men graag bijleren door middel van trainingen en opleidingen naast het werk. Hoogopgeleide starters werken het liefst in een sociale omgeving; ze vinden dat een open organisatiecultuur stimuleert en inspireert.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.