Logo
  • Nieuws
  • 26 februari 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Express.be

Adecco veroordeeld wegens discriminerende selecties

Uitzendbureau Adecco is door het hof van beroep van Brussel veroordeeld wegens discriminatie bij het aanwerven van personeel. Het bedrijf moet 25.000 euro schadevergoeding betalen aan zowel het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) als aan SOS Racisme. Dat heeft de krant L’Echo gemeld.

 

De klacht tegen Adecco is van zes jaar geleden, waarbij werd aangevoerd dat het uitzendbureau systematisch registreerde of een klant al dan niet exclusief met autochtone uitzendkrachten wilde werken. Daarbij zouden autochtone werknemers in het informaticasysteem van Adecco met de code BBB zijn aangeduid. Daarmee werd verwezen naar het zogenaamd zuivere koeienras ‘Blanc’ Bleu Belge.

Volgens de klacht waren wellicht duizenden werkzoekenden op die manier het slachtoffer van een georganiseerde vorm van racisme. Adecco was in eerste instantie al veroordeeld, waarbij een schadevergoeding van 1 euro werd toegewezen. Adecco tekende echter beroep aan tegen die uitspraak.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.